• 63
    "casper" dediğiniz cicaldau 11 ikili mücadelenin 7'sini kazanmış, 1 de başarılı top kazanmış. galatasaray'ın her maç olduğu gibi ilerideki pres gücü olmuş. tabi guardiola'nın yardımcısının sisteminde kendisinden 4 kişinin arasından 7 kişiyi oyundan düşürecek paslar beklediğimiz için oyunda yokmuş gibi görünüyor. cica'nın meziyetleri belli: gegenpress ile topu kazandıktan sonra rakip savunmayı kontrpiyede bırakacak pastır; bu pası attıktan sonra ceza alanındaki boşluklara koşmasıdır. kendisinin tam bir geçiş oyuncusu olduğunu ne zaman kabul edecek bu taraftar bilmiyorum.

    yardımcı antrenörün öyle bir sistemi var ki cica başlıyor kötü görünüyor; halil başlıyor kötü görünüyor; soso başlıyor kötü görünüyor. yarın öbür gün kerem'i de çekecektir oraya kerem de kaybolacaktır. james rodrigues gibi bir adam gelmezse yardımcı antrenörün oyun sisteminin işlemesinin imkanı yok. ileride çok fazla kişisel yeteneğe endeksli.

    söz konusu kişisel yetenek olunca bu ikilinin diğer parçası* göze çarpıyor. muhtemelen kendisi ligin en yetenekli oyuncuları arasında tepeye oynar. yukarıda bahsettiğim rolü de oynama potansiyeli olan kadromuzdaki tek oyuncu. fatih terim döneminde maç başı ortalama 52 dk süre alan morutan neden torrent döneminde maç başı 13 dk süre alabildi bilmiyorum. geçerli bir açıklama da bulamıyorum. aklıma gelen tek şey boey'in yerine omar'ın tercih edilmesi ile aynı sebepten olduğu. morutan, 80 tane yan pas yapıp o tek boşluğu arayacak oyuncu değil. o boşluğu kendi yaratmayı seven oyuncu. hal böyle olunca da siz pozisyona gitmeyeceksiniz pozisyon size gelecek diyen guardiola'nın yardımcısı tarafından tercih edilmemesi normal oluyor. ancak geçerli bir sebep mi, bence değil. prime barça'da bile top en özel oyuncusunun** ayağına geldiğinde sınırsız özgürlük veriliyordu. sürpriz faktörü oluşturacak tek oyuncuyu kesmek gerçekten akıl kârı değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın