resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 1542
    (bkz: 27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçı)'na takımı çok iyi hazırlayan teknik direktör. ileride doğru baskıyla birçok top kazandık hatta emre kılınç zor olanı yapmasa 5. dkda öne geçecektik bu sayede. gedson carvalho fernandes'in müthiş golüyle 8. dkda geriye düşünce hem rakibin direnci arttı hem de psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçten geçen takımımız bocaladı ve eşitliği sağlayana kadar oyun kısırlaştı.

    genel kanının, alışılanın tam zıttı olan iki hamlesinin 27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçı galibiyetini bize getirdiğini düşünüyorum. ilki çift forvete dönmemesi ikincisi ise defans hattını çok ileriye kurmaması.

    0-1 yenik durumdayken mostafa mohamed'i çıkardığında hem sosyal medyada hem de arkadaş gruplarında herkes ağır tepki gösterdi 2. bir forvet eklememesi sebebiyle. gol atmak için forvet sayısı arttırmak sahaya yapabileceğiniz en düz en ezber dokunuştur diye yıllardır söylerim. gedson gibi delici bir ortasahası olan takıma karşı zaten top kapmakta büyük sıkıntıları olan oyuncu havuzuyla 1 ortasaha eksiltirseniz hem golü yersiniz hem de topu forvetlere taşıyamayacağınız için gol atamazsınız. bu durumu daha önce çok kez yaşadık.

    ikinci hamleye gelirsek, defans hattını ileride kurunca yediğimiz goller hepimizin malumu ve çaykur rizespor'un da en çok isteyeceği/faydalanacağı şey bu olurdu. bu tercihin dezavantajı olarak takımın boyu uzun kaldı ve baskı seviyesini çok arttıramadık ancak futbolda zaten bu dengeleri ayarlamak çok önemli.

    özellikle fatih terim'in * en sık yaptığı iki hatadır bunlar. yeneceğiz diye yenildiğimiz maç sayısı epey fazladır son döneminde.

    sadece ryan babel emre kılınç değişikliğini başta çok anlamlandıramadım fakat mantıklı zemine oturtmak mümkün. sol kanat hücumlarımızda babel arka direk koşuları atabilir. bir diğer düşünce de takımın boy ve fizik ortalamasını yukarıya çekmek olabilir çünkü rakip bu açıdan bariz üstünlük kurmuştu. yine de emre kılınç oyunda kalsa daha etkili olurduk bence.

    bafetimbi gomis ve sofiane feghouli'nin de ilk 11 başlamayıp sonradan oyuna girmeleri çok doğru tercihlerdi. yorulan rakibe karşı kalitelerini sahaya koyup gerekeni fazlasıyla yaptılar bu sayede.

    gerek tv yorumcuları gerekse bir kısım taraftar tüm önyargısını ve negatifliğini yanına almış, klavyesini yağlamış bekliyorlar adeta. bu tavır ve psikoloji bana kesinlikle dürüst ve samimi gelmiyor. fatih terim takımın başında olduğunda asla değinilmeyen, eleştirilmeyen konular hakkında atılıp tutuluyor. takımda iyiye giden şeyler de olduğunu görüyorum kendimce. her şeyden önce bir takım come back yapıyorsa hem teknik ekibe güveniyordur hem de o maçı kazanacağına inandırılmıştır demektir. futbolcular futboldan anlıyorlar ve teknik ekibin yeterliliğini, adalet anlayışını ve karakterini anında çözebilecek kadar zekilerdir. domenec torrent kötü teknik direktör olsa futbolcular son ana kadar mücadele etmezlerdi çünkü kimse inanmadığı bir liderle kendini güçlü hissedemez. bunlar benim için önemli göstergeler.

    olimpiu morutan ve sacha boey'i de kazanıp ilk 11'e monte ederse domenec torrent'i daha da başarılı bulacağım . hala çok eksiklerimiz var ancak desteklemeye devam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın