• 26
    ligin son dönemlerinde aldığımız kötü sonuçlardan dolayı takıma karşı negatif bir düşünce var ama avrupa maçının düdüğü çalındığında da farklı bir havaya gireceğimizi hepimiz biliyoruz. rakip kim olursa olsun deplasmanda yapacağımız ilk maçtan görece iyi bir sonuç alırsak (galibiyet mis, beraberlik iyi, 1 farklı mağlubiyet eh) kendi evimizde 40-50 bin kişinin önünde her şeyi yapabiliriz. yeter ki kura şansı yanımızda olsun. rakipler hakkındaki düşüncelerim ise:

    -barcelona mümkünse gelmesin. her ne kadar eski barça olmasalar da, son dönemde çok iyi form tuttular. zaten anlatmaya da gerek yok yani adı üstünde abi barcelona.
    -leipzig takımı da gelmesin çünkü son yıllarda acayip bir takım oldular. nkuku'nun bizim defansın içinden geçtiğini şimdiden görebiliyorum. her ne kadar istemesem de, bizle eşleşme ihtimalleri maalesef ki çok yüksek.
    -sevilla avrupa liginin sefiri gibi bir şey. canları sıkıldıkça bu kupayı alıyorlar. direniriz ama işin sonunda yüzde 90 eleniriz.
    -atalanta takımı da leipzig takımına benzer bir şekilde son yıllarda çok iyi işler çıkardılar. en önemli golcüleri duvan zapata sakatlığından dolayı nisan sonuna kadar forma giyemeyecek. zapata'nın olmadığı son 6 maçın 5'inde puan kaybettiler ve çok zor gol attılar. alternatif golcüleri luis muriel ise sık sık sakatlanan bir oyuncu. evet sistemli bir takım ve hiç acımıyorlar ama yukarıdaki 3 takıma kıyasla daha geride olduklarını düşünüyorum. o yüzden atalanta çıkarsa üzülmem. başa baş bir maç olur.
    -real betis ise pellegrini geldikten sonra iyi bir çıkış yakaladı. ligde şu anda barça'nın 4 puan önünde 3. sırada yer alıyorlar. aynı zamanda ligin en çok gol atan 2. takımı. form tutan takımlar ciddi derecede tehlikeli olduğu için gelmelerini pek istemiyorum.
    -rangers, braga ve porto ise tam dişimize göre. bu takımlardan biri gelirse son 8'e kalma olasılığımızda bir hayli yükselecek. umarım bu 3 takımdan birisi gelir.

    edit: mevcut form durumumuzu değerlendirmeye aldığımızda buradaki hiçbir takımı yenemeyiz zaten. son 8'e kalmak içinde eleme olasılığımızın fazla olduğu takımların gelmesi gerekiyor. bu olasılık %70 veya %80 değil; mesela bana göre leipzig karşısında %0 iken, rangers karşısında %30'dur. yani rangers, braga, porto gibi takımları kesin eleriz demiyorum. sadece diğer takımlara oranla, eleme olasılığımız yüksek diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın