resim
Patrick John Miguel van Aanholt
Takım:PSV Eindhoven
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Hollanda
  • 918
    bana göre galatasaray'a mariano'dan sonra gelen en iyi bek oyuncusu. evet belki tavanı mariano kadar yüksek değil ama ortalaması mariano'nun çok çok üstünde. algı çok önemli burada. mariano dediğimiz arkadaş mesela deplasmanlarda jogging yapardı, bazen arızaya bağlar kanattan 20 tane falan birbirinden etkisiz orta yapardı, bazen geçiş hücumunda topa koşmazdı, bazen koşu yoluna atılan topa yakalayabileceği halde koşmazdı, yorulurdu, sakatlanırdı. ama attığı 2 gol yüzünden genel ortalaması çok da yüksek olmayan galatasaray performansı hep mükemmel hatırlanıyor.

    aanholt'un en büyük şanssızlığı ezgjan alioski oldu. bu arada kendisi alioski'den defansif anlamda fersah fersah iyi bir bektir, bunu ingilteredeki istatistiklerini karşılaştırarak görmek de mümkün, ancak anladığım kadarıyla bu alioski'nin menajerinin türkiye haklarını alan kişinin bizim internet yayıncılarından birileri ile arası iyiydi. adamı önce bek olmadığı halde müthiş bir bek olarak pazarladılar sonra da yerine gelen aanholt hunharca gömüdüler. adam 31 yaşında, yazın euro 2020 oynamış, doğru düzgün kamp yapmamış ona rağmen maç sektirmeden oynuyor. yaptığımız bütün geçiş hücumlarında bu adam var, defanstan ne zaman çıkamasak topu alıp hat kırıcı pasları bu adam atmış, neymiş fazla geri dönmüyormuş. sacha boey varken gayet dengeli oynuyordu bu adam. yedlin hücumda çok etkisiz kalınca yedlin çakılı oynasın sen hücuma odaklan geçişlerde kendini hırpalama dediler ve direktif doğrultusunda az dönmeye başladı. bunu görmek cidden bu kadar zor olmamalı. hoca dön dese de dönmese zaten 1 dönmez 2 dönmez 3.ye çıkar oyundan. kimse adamdaki istikrara bak bu yaşında bu efor helal olsun sakatlanmıyor falan demiyor. ömerle kıyaslıyorlar. ikisi de hollandalı, biri hollanda milli takımı ile geçen yaz avrupa futbol şampiyonası oynadı, diğeri türk milli takımı ile 4 sene önce 3-4 maça çıktı. evet bu oyuncuları ciddi ciddi kıyaslayıp ömer'in daha iyi olduğunu iddia edenler var...

    aslında taraftara kızmıyorum, olay sözlükte de yazar olan, basındaki bir arkadaşta. yemedi, içmedi aanholt linçletti. rakip takımların beklerini aanholt'un zayıf yanları üzerinden övdü, aanholt'un en güçlü yanlarını ise o konuda 1-2 kötü olduğu anı paylaşarak değersizleştirdi. müthiş bir çaba harcadı ve amacına ulaştı. dedim ya burada algı her şeydir.

    edit: kendisini oynarken de gayet överdim, entrylerim duruyor. oynamadı badem gözlü oldu falan komik şeyler bunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın