2021-22 UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 32 Turu İlk Maçı
20:45 Şükrü Saracoğlu Stadyumu
2 - 3
  • 43
    fenerbahçe 18 penetrelerini sanki sene başı yeni bir araya gelmiş gibi savunuyor. özellikle yedikleri 2. golde çok barizdi. sol bek saçma sapan bir miktarda ofsaytı bozuyor. altay şut çeken oyuncunun başında 2 oyuncu varken çıkıyor. bu sorun değil ama geç çıkıyor. geç çıktığı için geç dönüyor. derinlik ve bir birine göre mesafe tek penetrede yok oluyor. bunlar yeni bir arada oynayan takım hataları olsa kabul edilir de bu biraz komik.

    bir de fener bu sparta prag'a gol atar. 1-3'e kadar öndeyken bile sparta prag stoperlerini orta saha çizisine kadar getiriyordu. bunun yanı sıra hem stoperleri duruş bozuklukları yapıyordu hem de arka alandaki bu pozisyonlarda top kaybına teşne hareketler yapıyorlardı. bir kaç kere son anda arkalarını süpürdüler. ee fenerin stoperlere şok presi de kuvvetli. yani gayet de gol atabileceği bir senaryosu vardı. ancak 1-3'ten sonra sparta prag'ın set savunması yaptığında fener gibi delinmiyor. bir biriyle uyumlu savunmaları ve yardım-recover hamleleri çok daha doğru. fener önde kalıp onların çıkmasına izin vermek istemediğinde sparta prag her ne kadar muazzam işler yapmasa da kaba hatalar da yapmadı.

    bu senaryoda fener'in gol bulma şansı yok. ya değişik karşı preslerle gelen bir geçiş hücumunda ya da bu sefer daha az yakalayacağı şok pres pozisyonlarıyla gol bulabilir diye düşünüyorum. bu sebepten sparta es kaza 1 gol daha atarsa şaşırmam.

    edit: benim düşünmediğim bir senaryo gerçekleşti. duran top üzeirnden fener bir gol buldu. ha savunma oyuncusuna çarpıp topun yönünü değiştirmese bence gol olmazdı. ancak fener bir pencere bulmuş olabilir. insan psikolojisidir böyle bir pozsiyonda düşebilir sparta prag. oyunu kontrolünü alayım derken bahsettiğim presle gol atma senaryosunu gerçekleştirebilir sparta prag. ancak şimdi berisha giriyor. kim çıkacak kestiremiyorum ama merkez boşalırsa bu riskin sonucunda sparta oradan girişler yakalayabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın