resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2016
    hayatında hiç hata yapmamış taraftarlar ve dursun aydın özbek'ten hallice yönetim sergileyen bir başkan tarafından istenmeyen teknik direktör.

    istemeyenler kendisini yalnız ankaragücü maçı* ile anıyor fakat galatasaray'a çok sayıda maçta hizmet etmiştir ki, sakatlığına rağmen oynadığı türk futbol tarihinin en önemli maçı 17 mayıs 2000 galatasaray arsenal maçı da bunlardan biridir.

    çok sayıda kupa kazanmıştır ki, bunlar arasında hem uefa kupası hem de süper kupa da vardır. emre akbaba'dan galatasaraylılığını övmek için "galatasaray için iki kez bacağı kırıldı" diye bahsedilir ki, okan buruk'un da galatasaray formasıyla mücadele ederken bacağı kırılmıştır.

    yanlışları da olmuştur ki, zamanında galatasaray'ın yaşayan en büyük efsanesi fatih terim'e bile, yıldırım dermirören'in kendi deyimiyle kader ortağı olmasıyla "ahımız var" denmiştir. 20'li yaşlarındaki okan buruk'u yalnızca 20 yıl öncesiyle yargılamak ne kadar doğru bilemiyorum.

    ankaragücü maçı, inter'e gidişi ve dönüşünde beşiktaş'ı tercihi etmesi vs. hepsi eksidir hatta çok büyük eksidir ama galatasaray kariyerinin geneline baktığımızda artıları, eksilerinden daha fazladır bana göre.

    amacımız en iyi galatasaraylıyı getirmek ise, bülent korkmaz'ı getirmeliyiz ki, ben gelse ve başarılı olsa çok mutlu olurum ama zaten galatasaray taraftarının son yıllarda en büyük eleştirisi sahada oynanan futbol iken, bülent hocanın genelde oynattığından farklı bir futbol tercih etmezse arkasında çok fazla durulmayacaktır.

    okan buruk, çalıştırdığı takımlarda hem kupa kazanabilmesi hem de avrupa'da güzel bir işler yapabilmesiyle kendi jenerasyonunda fark yaratan bir teknik direktör oldu ve tercih ettiği pozitif futbol ile olumsuz havayı tersine çevirebileceğinden, fatih terim sonrası bizim için açık ara en doğru tercihti bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın