resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 1030
    6 şubat 2022 alanyaspor galatasaray maçı için;

    -aynı maç hakkında takım inatla pasla çıkıyor diye eleştirildi, takım babel'e uzun top atıyor diye de eleştirildi;
    -boey-pulgar ile başlamadı diye defalarca eleştirildi. oysa ikisinin de durumunu maçta önce söyledi;
    -oynanan futboldan memnun diye eleştirildi, hocanın demeci "izlediğim futboldan acı çekiyorum".

    yani tamam eleştirelim de, biraz da tutarlı, usturuplu olsun.

    -maça dönersem, oyun planı hiçbir şekilde sahada uygulanamadı. bu maç hocanın istekleri ve oyuncuların yapabildikleri arasındaki farkı, fark demeylim de uçurum daha doğrusu, net biçimde ortaya koydu. bana göre de geldiğinden beri oyun anlamında en kötü maçlarından birini çıkardı takım.

    -torrent'i bu maçta eleştirebileceğim asıl nokta değişiklikerde 10 dakika gecikmesi. o ara neden beklediğini anlamaya çalıştım. tek tahminim belki oyuncuların 10 kişi kalan rakibe reaksiyon vermesini bekledi. belki bir 10 dakika kıpırdanırlar diye umdu, belki maç çok durdu, uzatmalara güvendi bilemiyorum. onun dışında arda turan değişikliği haricindeki değişikliklerin (giren çıkan) tamamı yerindeydi.

    -bu maçta net gözüken diğer bir durum oyuncuların güveninin dip yapması. bunda çok faktör var. bir kere alanya deplasmanı her zaman ürkütücü olmuştur zaten. oynadığımız şu dönem ise alanya'nın trabzonspor ile beraber ligin en formda takımı olduğu (son 5 maç 11 puan) bizim de ligin en formsuz takımı olduğumuz bir dönem (son 5 maç 3 puan). ligdeki tablo, takım içi çalkantılar, medyaya maç öncesi servis edilen haberler...

    -torrent'in açısından hiç olumlu bir şey yok mu dersek, bu maçın olumlu 3 unsuru vardı: 1- inaki pena; 2- alınan 1 puan; 3- yenilen gole bu defa hızlı cevap vermemiz. takım biraz daha oturduğu zaman (boey, pulgar, gomis 11' katıldığında) resmi daha net okumak mümkün olacaktır. şu an hala çok erken.

    son bir not daha. kimsenin yeterliğini sorgulamak bize düşmez, haddime de değil ama tercüman konusunda bence bir gözden geçirme gerekiyor. maç önü, maç sonu demeçlerde anlamsal açıdan, futbol dili açısından sıkıntılar var gibi. antrenman ve soyunma odasında da dilsel aktarımlar böyle yapılıyorsa torrent açısından durumu gözden geçirmek iyi olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın