• 14
    https://mobile.twitter.com/.../1489533740263124992

    yukarıdaki videoda verdiği bilgilerin morutan ile ilgili kısmı yanlış olan şahıs.

    öncelikle olimpiu vasile morutan'ın ilk tercih olmadığından bahsetmiş ki (önce ghezzal'ı istedi demiş) gerçekte durum tam tersiydi. morutan isminin gündemimize ilk gelişi şubat 2021'e dayanıyor ve morutan'a alternatif arayışımızın sebebi gigi becali'nin oyuncu için 15 milyon euro gibi abuk bir bedel istemesiydi. bunu açıklayan isim de becali'nin bizzat kendisiydi. hatta daha rachid ghezzal ismi gündemimize bile gelmeden önce morutan 2021 yılı mayıs ayının sonunda verdiği röportajda galatasaray'a transfer olmayı çin ligi gibi liglere transfer olmaya tercih ettiğini söylemişti. kısacası morutan ilk alternatifti, onun transferi gerçekleşmeyince berghuis, o da bizi istemeyince ounas, ghezzal ve tahminimce dreyer gibi isimlere yönelindi.

    https://mobile.twitter.com/.../1478838091116949508

    --- alıntı ---

    ışıtan gün:

    "alioski ve larsen'i ben önerdim. transferde nihai kararı başkan burak elmas veriyor. hoca da larsen'i beğendi. maliyeti yüksek diye almadık."

    --- alıntı ---

    jens stryger larsen ismi de bizzat ışıtan gün'ün önerisiydi. zaten kerem övet de aksini iddia etmemiş. gerçi ben fatih hoca'nın o maliyetle larsen'i istediğini hiç sanmıyorum çünkü hoca daha az maliyetli alioski'yi reddettiğini bizzat kendisi basın toplantısında söylemişti. ancak bu yönde bir delilim olmadığı için ifadesinin kesinlikle yanlış olduğunu da söyleyemeyeceğim.

    fatih hoca'nın gustavo assuncao yerine mohamed elneny istediği konusunda ise haklı olduğunu düşünüyorum. ancak assuncao'nun burak elmas yönetimi tarafından da istenmediği bence hocanın gönderilişi sonrası ilk gönderilen ismin assuncao olmasından, domenec torrent'in de assuncao'ya hiç süre vermemesinden belli oldu.

    yukarıda kesiti alınmış olan programın tamamını izlemiştim (hatırladığım kadarıyla program aralığın sonunda ya da ocağın başında hocanın gönderilmesinden önce çekilmişti). kerem övet'in ana fikri hocanın maliyeti gözetmeksizin hazır oyuncuları tercih ettiği ve genç oyunculardan oluşan bu yapılanmanın burak elmas yönetimi sayesinde gerçekleştiğiydi. kendisinin bu fikrine kesinlikle katılmıyorum ve hem 2021-2022 sezonu yaz transfer dönemi'nde yaşananların, hem de hocanın gönderilişi sonrası başlayan 2021-2022 sezonu ara transfer dönemi'nde yaşananların da bu fikri yalanladığını düşünüyorum. fatih hoca'nın istediği, genç ve maaşı düşük oyuncuların ağırlıkta olduğu ve bu oyuncuların yanında elneny, moreno gibi isimlerin de bulunduğu bir kadro kurmaktı. ışıtan gün anladığım kadarıyla kendisinin futbol aklı olduğunu söylediği ogan tarhan ile birlikte çalışıp jens stryger larsen, ezgjan alioski gibi isimler önermekteydi ve mali sebeplerden dolayı veto edilen rachid ghezzal, ezgjan alioski, jens stryger larsen ve mohamed elneny gibi transferler de burak elmas ve fatih terim'in ortak iradesiyle veto edilmekteydi.

    kısacası kerem övet'in o günkü konuşmalarının hem verdiği örneklerin bir kısmı itibariyle hem de varmaya çalıştığı sonuç itibariyle hatalı olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın