resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 2534
    galatasaraylı gazeteci ve muhabirlerin aktırdığı bilgiler ve kendi gözlemlerimle birlikte süreci biraz özetlersek;

    ilk olarak gedson ve benfica ile 2021 kasım sonu aralık başlarında prensip anlaşmasına varılıyor, 1.5 yıl kiralık olarak anlaşılıyor, 1.5 m € kiralama ücreti ve 7m € satın alma opsiyonu şartlarında anlaşıyoruz. opsiyon ama göstermelik bir opsiyon, aslında aynı luyindama olayında olduğu gibi bonservisini alıyorduk. transfer penceresinin açıldığı ilk hafta, 14 ocak 2022 tarihinde transferi açıklanması bekleniyordu. ancak fatih terim'in ayrılışı sonrası çeşitli sebeplerden dolayı transferden vazgeçiliyor. bu sebepler mali olabilir, idari veya teknik olabilir, ego savaşı da olabilir, o kadar detayını bilemiyoruz ancak sonuç olarak vazgeçiyoruz.

    buraya kadar sorun yok. o tarihte basın önüne çıkıp bu olay sebepleriyle birlikte açıklansa kimse yangın çıkarmayacaktı, hatta o tarihlerde avrupa'da transfer devam ettiği için gedson çok yüksek ihtimalle bir italya veya fransa takımına imza atacaktı, talipleri vardı. ancak bizimkiler büyük ihtimalle taraftar tepkisinden çekindiği için masadan kalktığımızı söyleyemiyorlar.

    bu süreçte ise gün geçtikçe taraftarın gedson çılgınlığı kar topu gibi büyümeye devam etti, taraftarın sürekli dilinde olan ve bu kadar istenen bir transferi ben daha hatırlamıyorum, yakın zamanda irfan can kahveci veya daha eskiye gidersek wesley sneijder döneminde bile bu kadar beklenti olmamıştı.

    bu taraftar baskısının sonucunda aradan bir hafta geçtikten sonra yönetim tekrardan masaya oturuyor ve hemen hemen aynı şartlarda tekrardan anlaşma sağlanıyor. 23 ocak 2022 tarihinde rahmetli efsane başkan selahattin beyazıt'ın cenazesinde sportif aş yöneticisi nihat kırmızı tarafından isim verilerek gedson fernandes transferini bitirdiğimiz söyleniyor. 24 ocak günü istanbul'a gelip resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

    ancak gedson teknik ekip tarafından, ve bir diğer iddiaya göre danışmanımız luis campos tarafından öncelik olarak görülmüyor. takımın öncelikleri şu şekilde belirleniyor; muslera dönene kadar sırıtmayacak bir kaleci, gol vuruşu özelliği yüksek olan tecrübeli bitirici bir forvet, orta sahaya sertlik kazandıracak, çevre kontrolü yapabilen, oyun kurulumuna katkı verecek bir 6 numara. bu üç ismi de alıyoruz, inaki pena, bafetimbi gomis ve erick pulgar.

    bu transferlerle birlikte yabancı kontenjanımız doluyor ve gedson fernandes transferini bir türlü sonuçlandırıp adamı istanbul'a davet edemiyoruz. bizimkiler ağırdan alıp hem karşı tarafları hem de taraftarı bir süre oyalıyor. tabi gün geçtikçe taraftar baskısı daha da artıyor. oyuncu tarafı yönetim arasında iletişim sorunları yaşanıyor, menajer olayları döndüğüne dair dedikodular çıkıyor, avrupa'da transfer dönemi bitiyor, gedson'un türk ve rus kulüpleri dışında imza atabileceği bir yer kalmıyor, gedson ise hala galatasaray'a imza atacağından emin. ancak galatasaray kendisini bir türlü imzaya davet etmiyor, ek olarak ahmet bulut'un da devreden çıkarılmaya çalışıldığına dair iddialar ortaya atılıyor. galatasaray yönetimi ise ilk kez 2 ay önce, son kez ise futbolcuyu istememesine rağmen taraftar baskısıyla bir hafta önce bitirdiği transferi sonuçlandırabilmek için 3 gün önce 6 aylığına alınan yedek yabancı kaleciyle doldurulan yabancı kontenjanını boşaltmaya çalışıyor, uzun bir sakatlık dönemine giren mbaye diagne'nin sözleşmesi askıya alınmaya çalışılıyor, diagne'den çıkarsak hemen özel uçakla adamı getiririz düşüncesindeler. başka bir yere gideceğini de düşünmüyorlar. tabi bu süreçte karşı tarafla hala bir iletişim sağlanmıyor.

    bu olayların sonucunda ise oyuncu tarafının türkiye temsilcisi ahmet bulut beşiktaş başkanı ahmet nur çebi ile iletişime geçiyor, beşiktaş yazın da gedson için yaptığı teklifin aynısının masada olduğunu iletiyor, 6m € bonservis + sonraki satıştan %50 pay teklifi yapılıyor, aslında beşiktaş ileride futbolcuyu satması durumunda bonservisinin sadece yarısını almış olacak, diğer yarısı direkt olarak benfica'ya gidecek. gedson tarafı zaten bıkmış, ortada kalmış ve ihanete uğramış hissediyor ve kabul ediyor. benfica da galatasaray'ın kararsızlığından ve işi uzatmasından sıkılmış olacak ki kendileri için daha cazip sayılabilecek bir teklifi kabul ediyorlar, böylelikle beşiktaş hem oyuncu hem de kulübüyle anlaşmış oluyor, ancak beşiktaş'ın şu an ödeyebileceği nakit bir para ellerinde yok, yabancı kontenjanında da yer açamıyor, 2022 yazından itibaren sözleşmeyi yapıyorlar. bu süreçte de benfica oyuncuyu oynatmayacağı için 6 ay adam yatmasın diye bir kulübe kiralanmasını istiyorlar. ahmet bulut da galatasaray yönetimine bir ders daha vermek amacıyla tahir kıran'ı arıyor, adam şaşırıyor tabi en başta, inanamıyor, ancak ahmet bulut getireceğini ilettiğinde tabi ki galatasaray'a bir darbe vurma şansını kaçırmıyorlar, gedson da kabul ediyor ve rizespor'a kiralık olarak transferi gerçekleşiyor.

    takip edebildiğim kadarıyla transferinin özeti bu şekilde. galatasaray yönetiminin iş bilmezliği sayesinde, aşağılanarak bu süreci bitiriyoruz. fatih terim sonrası ilk masadan kalktığımızda, onu da geçtim, ikinci kez anlaştıktan 3-4 gün sonra kontenjan açamadığımızda bile vazgeçtiğimizi gedson'a iletseler, taraftara da uygun bir dille sebepleri açıklansa bu olayların hiç biri yaşanmayacaktı, gedson serie a veya ligue 1'de ortalama bir takımda oynuyor olacaktı. gedson fernandes'in rizespor ve beşiktaş transferlerinin sorumlusu burak elmas yönetimidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın