resim
Bartuğ Elmaz
Takım:Sivasspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 602
    marsilya'ya giderek hata etmiş futbolcu. mustafa kapı da lille'e giderek hata etmişti. bu oyuncuların bu takımlarda forma bulması mümkün değil. o yüzden kariyeri için düzenli şekilde oynayabileceği bir takıma gitseydi daha iyi olurdu.

    işin galatasaray tarafına gelirsek. bizim için büyük bir kayıp olmayan futbolcu. büyük kayıp olacak olsaydı herhalde oynatıyor olurduk. a takım seviyesinde görmeyip türkiye kupasında bile şans vermediğimiz oyuncunun gitmesinden niye bu kadar rahatsızlık duyuyoruz anlamıyorum. galatasaray altyapısından sürüyle oyuncu zaten başka takımlara gidiyor, bartuğ'un farkı ne? ha eğer özel bir yetenekse bu çocuk biz niye bu çocuğu hiçbir maçta denemedik taylan antalyalı kötü oynarken.

    bizim takımda 23 yaşındaki kerem bile genç oyuncu olarak görülüyor. geçen sene oyuna girdiği dakikalarda gol katkısı muazzam olmasına rağmen ısrarla kenarda oturtuldu. 22 yaşındaydı. alt liglerde başakşehir'e yetiştirme bedeli gitmesin diye oynayan bir oyuncuydu. ona rağmen sanki fatih terim'in bulduğu gizli yetenek gibi davranıldı. şimdi ondan 5 yaş küçük bir çocuk gitti diye neden bu kadar kızıyoruz? zaten önümüzdeki 5 yılda oynamazmış yani.

    galatasaray bir kaos içerisinde. küme düşeceği falan konuşuluyor. bir oyuncunun geleceğini bu kulübe bağlamaması çok da garipsenecek bir durum değil. özellikle daha çocuk yaşta bir oyuncunun. panik yapar, manipüle edilir menajeri tarafından gider. biz bunun için ne önlem alıyoruz asıl bu önemli. biz bu oyuncunun önüne örnekler koyabiliyor muyuz? bak şu abilerin şuralara gitti ya da bak altyapıdan çıkan şu abin senin yaşlarındayken yavaş yavaş süre almaya başladı sen de alacaksın gibi. gelecek görüyorsak hafif hafif vitrine koyuyor muyuz oyuncularımızı? farkla önde olduğumuz maçta bile son 10 dakika oyuna babel'i feghouli'yi aldığımız maçlar izledik biz. 33, 34 yaşındaki oyuncularımız küser miydi bize maç başı para alamadıkları için?

    benim istediğim altyapıdan çıkan oyuncuların hemen 11'e koyulması değil. ama daha çocuk yaştaki oyuncu kadroda olduğu maçta son 10 dakika kendisi yerine 33 yaşında oyuncu falan girdiğini gördükten sonra menajerinin o oyuncunun kafasını karıştırmasını engelleyemezsiniz. sen şans vermene rağmen gidiyorsa o zaman kız sinirlen, söv arkasından. ama sen oyuncuya senelerce kulübede oturacaksın intibası veriyorsan her türlü girerler aklına.

    galatasaray'ın bu kültürü edinmesi lazım. taraftarın da teknik ekibin de yönetimin de altyapı oyuncularının maçların en azından son 10 dakikasında oyuna girmesini normal görmesi lazım. ekonomimizin bu kadar kötü olduğu bir dönemde en çok kar edebileceğimiz oyuncuların kendisine kulüpte bir gelecek görebilmesi lazım. yoksa daha çok bartuğ görürüz, daha çok söveriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın