resim
Ignacio Peña Sotorres
Takım:Barcelona
Mevki:Kaleci
Yaş:25
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 58
    yabancı hakkımızı kaleci ile doldurup daha sonra da "bakın yabancı sınırımız doldu transfer yapamıyoruz" hamlesidir. transferini kesinlikle olumlu karşılamıyorum. 22 yaşına gelmiş, hala barcelona b takımında 3. ligde oynuyor. la liga'dan bir takımın da dikkatini çekmemiş, kimse kiralamamış bugüne kadar. izleyenlerin yorumları da çok olumlu değil.

    kesinlikle yerli kaleci ile devam etmeliyiz, muslera'dan bağımsız söylüyorum bunu. herkes okan'ın geri çağırılmasını istiyor, ancak göz ardı edilen bir şey var. velev ki giresun ile bir şekilde anlaştık, geri çağırdık. mart ayının başında da muslera geri döndü, muslera dönmesine rağmen yedek bırakıp okan'ı mı oynatacağız, yoksa okan'ı yedeğe çekip nando'ya kaleyi teslim mi edeceğiz. en kritik soru bu. nando tamamen iyileşip oynamaya hazır hale gelse dahi ilk tercih okan olacak deniyorsa okan'ın geri çağırılması mantıklıdır, ancak nando iyileşene kadar çağırılıyorsa büyük hata olur. adam form yakalamış, gün geçtikçe kendini yukarıya çekiyor, iyi bir ivme yakalamış, geri çağırıp bir ay oynattıktan sonra tekrar yedek bırakmak adamda bir travma yaratabilir. sağlıklı bir muslera varken de yedek bırakmanın bir mantığı yok. hala ligin en iyi bir kaç kalecisinden biri.

    en mantıklı tercih batuhan'ı geri çağırmaktır, kiraladığımız kulübün maddi beklentisi daha düşük olacaktır. ayrıca okan'a oranla potansiyelini daha yüksek buluyorum. yaşı da çok daha genç, alt yapımızdan çıkmış bir isim. kontenjan konusunda da elimizi rahatlatır. bütün rakiplerimizin yaptığı gibi kaleyi genç potansiyelli bir kaleciye emanet etmemiz gerektiğini düşünüyorum. bize maddi getirisi de olmalı. fenerbahçe, trabzonspor, beşiktaş, üçü de kalecilerini satmaya kalksa büyük bonservis gelirleri elde edecekler. okan 26 yaşında, 6 ay sonra 27 olacak. bizde iki sene üst seviye performans gösterse 29 yaşına gelmiş olacak. 29 yaşındaki türkiye liginden bir kaleciye de çok iyimser bakarsak gelecek teklif 5-10m € arasındadır. beşiktaş beğenilmeyen ersin'i şu an satmaya kalksa 8-10m € kazanır. uğurcan çakır ve altay bayındır'ı söylemiyorum bile. bizde de bu tarzda bir potansiyeli olan tek isim batuhan şen. batuhan'ın üstüne düşmemiz lazım. bir diğer ihtimal doğan alemdar olabilirdi ancak o tren kaçtı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın