resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 874
    şu ana kadarki 3 maçlık performansı yetersiz görünse de zamana ve transfere ihtiyacı olan hocamız. ilk üç maçını kaybetse de bana özellikle hücum ve orta saha organizasyonları ile ümit vermiş ancak savunma konusunda ciddi açıklar vermiştir. bu savunma açıkları galatasaray'ın tudor zamanından beri vermediği türden açıklar. savunmada ciddi boşluklar veriliyor. bu boşlukların ana nedeni topa sahipken doğru yerleşememe ve top rakibe geçtiği anda bu yanlış yerleşme sonucu rakiplere koşu atılacak ciddi alanların verilmesi. bu sorunu çözmenin tek yolu ise oyun ezberini yerleştirmek için yeterli sürede beraber oynamak.

    beğendiğim hücum ve orta saha organizasyonuna dönecek olursak. özellikle topu savunmadan çıkardıktan ve rakibin baskı alanını geçtikten sonra sahadaki hücum anlamında doğru yerleşme ve pas almak için rakibin bıraktığı küçük/büyük alanlara doğru koşular ve boşa çıkmalar. bu doğru işler neticesi rakip alanda efektif organizasyon kırıntıları oluşuyor. kırıntı diyorum çünkü hala tam olarak oturmadığı ve oyuncularımızın hala hamlığı gözle görülüyor. oyun ezberi de sadece ilk 11'e biraz yerleşmiş ki oyuncu değişikliği olunca giren oyuncularda bu ezber daha az olduğundan oyuncu değişikliğine gittiğimiz andan itibaren skor ve oyun pek çok kez rakibe geçti.

    burada pek çok itiraz olabilir "x hoca x takıma gittiğinde oyunda ve skorda gözle görülür değişiklik oldu" diye ki bunda haklısınız ancak göz önünde bulundurulması gereken mevzu şu ki bu tip örnekler genellikle yeni gelen hocanın bir oyun oluşturmaktan çok pragmatik şekilde mevcut takıma en uygun oyunu seçmesinden kaynaklanıyor. torrent de belki bu şekilde yapmalı ve oyun planını takıma sezon başında aşılamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın