• 5
    bugün üfürme pek çok haber yapılmış gazete. ancak aşağıda linkini paylaşacağım habere katılmamak elde değil.

    https://twitter.com/...639123473612805?s=20

    türkiye'de yıllardır gündüz maçlarına hasretiz. ingiltere, almanya, ispanya, italya ya da pek çok ülkede zaman önemli derbiler de dahil pek çok maç gündüz oynanır. amaç öncelikli olarak ailelerin hafta sonu gündüz aktivitesi olarak spora zaman ayırabilmesini sağlamak.

    bizde akşam belirli bir saatte oynanan maçlardan gece saat 11 gibi dönüş yapılabiliyor evlere özellikle büyük şehirlerde. ertesi gün iş olan pek çok kişi hafta sonu bu saatlerde olan maçlara katılım göstermiyor ya da eşiyle, çocuğuyla stadyuma gitmiyor.

    işin çevreci boyutuna gelecek olursak da harcanan elektriğin elbette haddi hesabı yok.

    pazar günü öğleden sonra çatı kaplamalarının güneşten süzülen gölgesinin zemine yansıdığı schalke-dortmund ruhr derbisinin keyfini hiç bir akşam maçı veremez. ya da old trafford'da elinde biralarıyla güneşe karşı ıstakoz gibi kızaran ingilizlerin gol olduğunda çıkardığı yeah! çığlığının tadı maçkolik'in gol bildirimlerinde bile yok.

    maçların dünya genelinde izlendiği savını ise anlamak hiç mümkün değil. asıl dünya izlemiyorsa zaten bu maçların o saatte çakılı kalmasına gerek yok. kendin çal kendin oyna.

    federasyonun (kimden medet umuyorsak) el atması gereken önemli bir konu bu.

    hafta sonu gündüz maçları büyük takımlarda dahil olmak geri gelmeli. hem de yaygın bir biçimde. mevcut 16:00 seansları pek yeterli değil ne yazık ki. yapılandırma şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın