resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 778
    (bkz: 23 ocak 2022 galatasaray trabzonspor maçı)

    iyi oyun bu mu? evet. bu maçın ilk yarım saati.

    doğru oyun bu mu? hayır.

    neden? 1. bitiricin yok. 2. yaratıcın yok.

    zaten sezonun başından beri çektiğimiz en büyük sıkıntı da bu. herkes biliyor deli danalar gibi pres yapmayı, alan kapatmayı, basmayı. galatasaray sezonun başından beri, fatih terim varken de yapabilirdi bunu. ama yapmadı.

    niye? çünkü dünyadaki hiçbir takımın, evet hiçbir takımın fizik gücü buna 90 dakika yetmez zaten. bunun çalışmakla falan ilgisi yok. yani var tabi de, bizim fizik gücümüz yetmedi çünkü çalışmıyoruz değil bunun açıklaması. bizim fizik gücümüz yetmedi çünkü normal olan bu. tam zico fenerbahçesi gibi oynattı takımı bugün. eksiği neydi? alex.

    sen bu baskıyı yapıp skoru 2'ye getiremezsen, ya da aralarda dinlenme sekansları için orta sahanda bir veya birkaç pasör oyuncunla top yapamazsan, 60'dan sonra çekilmeye, 70'ten sonra dilin dışarda gezmeye başlarsın. sonra da gelsin comeback'ler.

    şu ana kadar hiç ışık vermedi. fatih hoca'nın ilk yarıda avrupa'da daha derli toplu bir pres anlayışı ve savunmayla 90 dakika oynattığı futbolu dünkü maçta 30 dakikaya sığdırmaya çalıştı. yanlış. gol atamıyorsun çünkü.

    geçmiş olsun.

    edit: şeyi de ekleyelim de kafalar karışmasın, e bu kadroyu fatih terim kurdu, 25 milyon harcadı, demek ki pozisyon oyunu oynamaya müsait değilmiş bu kadro değil mi? evet. henüz hazır değildi. zaten o yüzden ligin ilk yarısında mecburen pozisyon oyunu oynamak zorunda kaldığımız türkiye ligi'nde başarısız olurken, geçiş oyunu oynadığımız avrupa ligi'nde başarılı olduk.

    peki neden harcanan 25 milyon euro'ya rağmen pozisyon oynamaya hazır değiliz? elli kere yazdım yine yazacağım, çünkü o 25 milyon euro senin sıfır olan takımının üstüne kuruldu. şöyle söyleyeyim, sen morutan, cicaldau ve berkan için 15 milyon euro harcamayıp, bu 15 milyon euro ile gidip gedson'u alabilirdin direkt. ama bu kez orta saha oyuncularının tamamı gedson, taylan ve aytaç olurdu. 3 kişiyle oynardın tüm sezonu.

    ya da sezon başında fatih hoca'ya sorup şu cevabı alsan yine pozisyon oyunu oynardın mesela; "banane arkadaş, tudor'a bir transfer döneminde 44 milyon euro harcadınız, bana da fernando kalitesinde bir 6 numara, belhanda'ya verdiğiniz parayı verip bir gedson alabilirsiniz."

    ya da diyebilirdi ki, boşverin sonradan gelecek bonservisi falan, morutan'ın pişmesini falan beklemeyelim, aynen feghouli'de yaptığımız gibi gidip 29 yaşında topçuya gömelim hayvan gibi parayı, verelim bonusları, verelim 5 yıllık sözleşmeyi.

    sonra da aynı döngüde döner dururduk işte. onun yerine biz biraz sabredip şu kadronun üstüne gedson ve birkaç ekleme yapsaydık hazır olacaktık zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın