resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 608
    bazı taraftarların eleştirileri pelerini altındaki saldırılarını umursamadan güçlü yönlerini kullanırsa başarılı olacağını düşündüğüm genç oyuncumuz. barış hızlı olmasının yanında kolay hızlanıyor, top sürerken güçlü ve şutu var üstüne çizgiye de inebiliyor. fizik kalitesi üst düzey olduğu için defansa da yardım etmekte de zorlanmıyor. barış'ın en büyük ihtiyacı, takım tarafından eksik yönlerinin desteklenmesi ile güçlü yönlerinin öne çıkarma şansıdır.

    solda oynadığında açık alanda top almaya çalışmalı ve bitirmeye odaklanmalı, aynı onyekuru gibi. sağda oynadığında topu tutup arkadaşlarının ceza sahasına yaklaşmalarını beklemeli mümkünse al-ver yaptıktan sonra çizgiye inmeli ve her seferinde pas çıkarmalı. barış'tan feghouli gibi pas oyunu oynamasını yada morutan gibi dar alanda üst üste çalım atmasını beklersek kendisini kaybederiz.

    barış'ın defansif yardımı da oynadığı kenara göre değişmeli. solda oynarken geri gelmek yerine koşu atabileceği boş alan kovalamalı. sağ tarafta oynarken ise bekine yardıma defansa kadar gelmeli. buna göre bek tiplerimiz de belirlenmeli. mesela barış solda kontratak kovalayacağı için daha defansif bir bek ile çıkmak mantıklı olacaktır. sağda ise daha dengeli bir oyun beklendiği için hücumcu bir bek ile hücuma ekstra adam sokabilirsin.

    barış kendisinin güçlü yanları desteklendiği sürece başarılı olur. kerem de aynı süreçten geçti, marcao-kerem olayından sonra kerem'in top kayıplarının irdelenmesini hatırlayabilirsiniz. kerem'in kaptırdığı her top takımı en az 30 metre geriye koşturuyordu ancak takımın eksikliklerine verdiği destek ve kendini geliştirmesi sonucu kerem bugün en önemli oyuncumuz haline geldi. işte bu olgu, kadro derinliğinin bireysel performansa etkisidir. barış'ın da
App Store'dan indirin Google Play'den alın