resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:62
Uyruk:İspanya
  • 415
    16 ocak 2022 hatayspor galatasaray maçı herhalde son senelerde en merakla beklenene maçlardan biri. hocanın kim olduğuna dair çok ilginç ince bir sis perdesi var. bunun sebebi hocanın teknik direktörlük kariyerinin hem kısa hem de bizim temaslı olduğumuz futbol iklimlerinden uzak olmasının direkt sonucu. ancak 15 yıldır bildiğimiz bir futbol üretiminden geldiği için de bazı tutarsız hissettirmeyen tahminlerimiz var. bir nevi bir arkadaşınızın sizi biriyle tanıştırması gibi. arada zaten hakkında fikriniz olan birinin referansı var ancak tanışacağınız kişi de bambaşka biri.

    bunun dışında hocanın takımlarında yaşadığı problemlerle bu sene bizim yaşadığımız bazı problemlerin aynı olması da çok ilginç. hatta neredeyse sayılar bile aynı.

    torrent hoca da duran toplardan verim almakta sorun yaşamış, galatasaray da yaşıyor.
    o da yüksek xg'lere rağmen olması gereken gol sayılarına ulaşamamış. galatasaray'ın bu seneki temel problemlerinden biri bu.
    hatta sayılar aynı dediğim şey bu. onun da flamengo'su 7 pozisyonda 1 gol atmış, galatasaray'da bu sene 7 pozisyonda 1 gol atıyor.
    o da savunma çizgisini konumlandırmakta radikal kararlar almış ve bun sebepten rakiplerine karşı oyunlar vermiş. galatasaray'ın bu sene yediği gollerin yarısı kontra ataktan ve savunma çizgisiyle alakalı kararların negatiflerini çözememesi.
    benzeri miktarda ön alan baskısı görüyoruz hem hocanın takımında hem de galatasaray'ın bu senesinde. onun takımı biraz daha başarılı sonuç almış bundan.

    sadece sorunlar da aynı hissettirmiyor. galatasaray bu sene bir pas takımı değil. söylenenin aksine galatasaray'ın pas sayısı hem düştü hem de driblingleri arttı. ancak bu duruma rağmen set planı yaratmaya çalışan bir takımız. fatih hocam bir geçiş takımı kurmuş olmasına rağmen belki ligin doğası gereği belki de kafasında değiştirmediği bazı düşünceleri yüzünden pas temelli bir oyunu becerebilmesini istiyordu. bunu kültürel bir talebe bağlıyorum. kiralıklarla sattığın kadar alı geçiştirdiğimiz dönemde tutmayan nzonzi-seri-lemina planının altındaki motivasyona sebep kültür ile torrent hocanın tahmin ettiğimiz kültürü bence çok farklı değil.

    yani şunu demeye çalışıyorum. aslında tersi mantıkla kurulan ancak kopmak istemediğimiz kültürü devam ettirebilen bir profil var. benzer sorunları yaşıyormuşuz. tuhaf bir şekilde fatih hocamla (haliyle bu seneki takımla) bu sis perdesinin hissettirdiği torrent arasında çok fazla uyuşma var.

    bu çerçevede nasıl bir galatasaray izleyeceğiz çok merak ediyor insan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın