resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 188
    kendisi hakkında görüşme haberleri çıkmadan evvel ismini bile duymadığım biri olarak, entrymi okumadan tamamen objektif ve yüzeysel yorumlarla yazdığımı bilerek okumanızı isterim.

    öncelikle kendisine, fatih hocanın gönderiliş şeklinin verdiği rahatsızlıkla haksızlık yapıldığını düşünüyorum. başarılı olur veya olmaz ama bu adam, dünya futbol tarihini değiştirmiş pep guardiolanın barcelona, bayern ve cityde birebir yardımcılığını yapmış bir spor adamı. ben kendisine sadece bu yönden bile saygı duyarken burada sanki mahalle iddaa bayindeki göbekli dayı muamelesi yapılmasını pek sağlıklı bulmamaktayım.

    ikinci nokta ise bu yaşa kadar neden birinci adam olamamış kısmına gelirsem o zaman ben de size hans dieter flickte neden 53 yaşına kadar sadece hoffeneim adlı almanya 3. lig takımının harici bir yerde birinci adam olamamış derim? birinci adamlıktan 13-14 yıl uzak kalan flickten nasıl bir canavar çıktığını hepimiz gördük. istisnalar kaideyi bozmaz fakat kesin hüküm vermek için yaş kriteri bana göre çok yanlıştır. torrentte o yaşına kadar dünyanın tartışmasız en iyi menajerinin yanındaydı.

    üçüncü noktayı okumadan evvel (bkz: #3253255) bu entrymi okumanızı isterim. fatih hoca 2018 yılına kadar gayet başarılı olduğu bir oyun mantelitesi varken ne oldu da kariyerini belki de bitiren pas futboluna geçme isteği duydu? bu pas futbolunu dünyanın zirvesine koyan adam kim? aklınıza bir adam gelecek pep guardiola... ister kabul edin ister etmeyin fatih hocayı çağa uymak zorunda hissettiği ve takıma aşılamak istediği 'modern futbolu' modernleştiren adam zaten pepti. bu takım bu sistemde oynamak istiyor fakat hem taktiksel olarak hem de yetenek olarak bir türlü istediği seviyeye çıkamıyordu. peki bu neden kaynaklı, esas önemli olan nokta bence budur.

    alınacaklar olabilir fakat hocanın yıllar sonra kendisini bile redderek oynamaya çalıştığı oyunda acaba kendi tarafından da bilgi ve kurgu eksiklikleri olabilir miydi yoksa bu tamamen takımın kapasitesiyle mi alakalıydı? bana göre ikisi de bu takımın başarısız olmasının sebebiydi. dönelim tekrardan domenec hocaya, bu oyunun çağını açan hocanın bizzat yol arkadaşı, sizce de hocanın taktiksel olarak eksiklerini kapatabilecek düzeyde değil midir? bizzat mutfağında yemeği beraber pişirmiş biri kendisi..

    şu zamana kadar hep olumlu yönlerden baktık, işin mental kısımlarına gelirsem hocanın oyuncu yönetimi nasıl olacak? gençlere yaklaşımı nasıldır? farklı bir memlekette ki içinde bulunduğumuz mental baskıyı kaldırabilecek mi? taraftarın daha göreve başlamadan sosyal medya hesaplarına küfür yazanların olduğu bir ortam ne kadar sağlıklı kalabilir? kafasında ki oyun sistemini az çok biliyoruz buna karşı ne gibi transferler isteyecek? bunlar benim negatif taraftan baktığım insanların haklı olduğu konulardır.

    özetlersem hocanın taktik bilgisine inancım çok yüksekken mental kuvvetiyle birleştiririp biraz da taraftardan hak ettiği zamanı alırsa ben ortaya güzel şeyler çıkacağını düşünüyorum. inşallah bunlar benim pozitif bakış açım değil, gerçeklerimiz olur..
App Store'dan indirin Google Play'den alın