resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1714
    13 mayıs 2001 galatasaray ankaragücü maçı oynandığında yanılmıyorsam 27-28 yaşlarında olan kişi. aradan 20 sene geçmiş. eğer bir insanı gençliğinde yaptığı düşünülen (düşünülen diyorum zira o maçta gördüğü kırmızı kartın haksız olduğu kanaatindeyim) bir hata yüzünden ölene kadar çarmıha germek dar kafalı insan davranışıdır.

    gençliğinde herkes saçma hatalar yapar. bakın hepsini "bilerek kırmızı kart gördü" düşüncesine binaen yazıyorum çünkü okan o sene kaçan şampiyonluğa bir günah keçisi olarak seçilmiş biri. kendisi de asla bilerek kırmızı görmediğini iddia ediyor. haliyle bu mantıklı bir tartışma değil. ancak kerameti kendinden menkul fikirler yürütülebilir. orada esas hata inter'e bedelsiz gitmesiydi. bu galatasaraylılığa yakışmamıştı ama onun sebebini de kendisinden dinlemek gerek. 1998-2001 arasında futbolcuların çektiği maddi sıkıntıları da unutmamak lazım.

    ancak ırkçılıkla ilgili mesele önemli. senin ülkende romenlere çingene deniyorsa dahi bunu, kendi oyuncuna ırkçılık yapıldı sosuna bulayıp satamazsın. ırkçılık ırkçılıkla temizlenmez. anladığım kadarıyla bunun kayıtları da var. "bizde ırkçılık yapana da şerefsiz denir ama ben demem." deseydi olurdu mesela. ama bu şekilde olmaz.

    hoca olaraksa alınması gereken bir risk. ama bu sezonun vebali üzerine yıkılmayacaksa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın