• 3
    epik 2021 sezonundan sonra heyecanla gelmesi beklenendir. yeni kural değişiklikleri ile turbo-hybrid çağından yer etkisi çağına geçiş yapılacak. grid’in en hızlı ve yavaş aracı arasındaki 3 saniyelik farkın 1.5 saniye’ye düşürülerek araçların birbirini yakın takip etmesi ve yeni araç düzenlemeleri ile de takip sırasında kirli havadan daha az etkilenmeleri planlanıyor. daha az kirli ve türbülanslı hava etkisine maruz kalacak araçların geçişleri kolaylaştırması hedefte ve bu gerçekleşirse drs’nin de kalkması gündemde.

    takımlara geçersek mercedes bottas’ı gönderdi ve russell geldi. hamilton ile yarışmak isteyecektir ancak başarabilecek mi göreceğiz. buna ilk seneden takım izin verir mi o da muamma. yine de her türlü ilk 2 takımdan biri olacaklardır araç konusunda en ufak şüphe yok.

    sezonun en beklenti oluşturan takımı tabi ki ferrari. tamamen 2022 aracına odaklandılar ve çok iddialı bilgiler geliyor özellikle motor konusunda. ki motordan bir fragmanı 2021 sezonu ikinci yarı motor değişikliği ile gösterdiler. aeorodinami’yi de çözerlerse yeni bir dominasyon görebiliriz f1’de.

    takımlardan alpine için de olumlu haberler geliyor. yeni kural değişikliklerinde aradan sıyrılmayı deneyecekler. alonso da zaten bu sezon hedefli geri dönmüştü, demek güzel şeyler vaad ettiler yeni araç için. kurallarda açık buldukları iddia ediliyor.

    benim için sezonun en merak edilenlerinden biri de red bull. son dünya şampiyonuna sahipler. verstappen rekabetçi olmak isteyecektir ama aracı yeni kurallara adapte edebilecekler mi soru işareti. honda spordan ve dolayısıyla motor tedariğinden çekildi artık motorları red bull powertrains adıyla kendileri üretecekler ancak honda dışarıdan desteğe devam edecek. pek çok da mühendisi işe aldı honda’dan red bull. ancak kendileri için yeni bir departman, ne kadar muvaffak olabilecekler meçhul. yine de verstappen’in şampiyonluk sonrası araç yeteri kadar iyi olsa da olmasa da yarış kazanacak performans çıkaracağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın