• 14
    bundan 3-4 sene öncesine kadar hafif grip belirtileri neticesinde ya da tam tersine boğazda ağrı, yutkunmada zorluk, kendini halsiz hissetme gibi belirtiler neticesinde doktora gidildiğinde tanısı bu şekilde konan hastalık. esasen evet, bir eve girdiği zaman aile üyelerinin neredeyse tamamına bulaşmadan da çıkmayan bir hastalık bu da. yani resmen komplo var diyemeyiz. örnek veriyorum, tüm takıma sarılık teşhisi, kızamık teşhisi koysan "hooop hemşerim neler dönüyor orada" der herkes.
    fakat artık günümüz dünyasında grip ya da üs solunum yolu enfeksiyonu neredeyse kalmadı. üstteki belirtilere sahip olan herkes hastahaneye gittiğinde covid testine tabi tutulup aldı pozitifini, kapandı karantinaya. gerçekten grip olup, test yanıldığında dahi bu durum devam etti. bu sebeple de şu anda bir dünya futbolcu aynı anda "grip" olduğunda insanların dikkatini çekiyor. hepimiz ekonomisinden, sağlık camiasına, siyasetinden, dünya yönetimine komplo teoristi olduğumuz için "acaba böyle böyle mi yapıyorlar" diye insan düşünmeden edemiyor.
    şaka bir yana bu üst solunum yollarını ağır geçirirsen sabah akşam 5er adet novosef iğneni olursun kalçana, o 1 hafta kaldırımdan yola inerken bile ayağın zangır zangır ağrır, aman diyeyim, evlerden ırak
App Store'dan indirin Google Play'den alın