• 38
    istisnasız her maçının en az yüzde 70 doluluk ile oynandığı bir lig.
    kulüp başkanlarının, federasyon başkanlarının iş adamı olmadığı, sadece futboldan gelme isimlerden oluşan bir lig.
    bunlar dışında kural olarak istediklerim:
    - yabancı serbest olacak.
    - ilk 18 de en az 3 altyapıdan yetişmiş, ilk 11 de en az 1 altyapıdan yetişmiş 22 yaş ve altı futbolcu olması. (altyapıdan yetişme şartı 20-22 arası ise en az 4 yıldır; ondan öncekiler en az 3 yıldır kulüp bünyesinde yer almış olmalı)
    - bir takım bir sezonda en fazla 2 teknik adam yönetiminde olabilir. (sadece sağlık olarak teknik adamlığı bırakmak zorunda olanlar yerine bir kişi alınabilir)
    - teknik adamlar bir sezonda en fazla 2 kulüpte çalışabilirler.
    - ligde 60 yaşından büyük teknik adam olamaz.
    - kulüpler bütçelerine göre transfer yapabilecek, maaş önerebilecekler. şimdiki gibi yalandan değil gerçekten olacak. futbolcu ve personel maaşlarını 3 ay geciktiren kulüp imza alsa bile transfer yapamayacak ve futbolcular dilerse sorunsuz maaş ödeyen başka bir kulübe zamansız olarak transfer olabilecek.
    - maaş ve ülke içi bonservis konusunda bir üst rakam belirlenecek. kimse bu maaştan yukarı maaş veremeyecek ve bonservis talep edemeyecekler. maaş konusunda sadece bir yıldız oyuncu için maaş üst limitinin üstüne çıkmaya izin verilecek. bu oyuncu için milli takım, uluslararası kupalarda yer alma gibi kriterler konulacak. misal sneijder, quaresma, mesut özil vs gibi adamlar.
    - zemini düzgün olmayan statta maç oynanmayacak. deplasman ekibinin stadında maç oynanacak. deplasman ekibinin stadının zemini de düzgün değilse iki kulüpten uzak bir noktada maç oynanacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın