• 18
    tek tek, isim isim eleştirmeyi sanırım 1,5-2 yıldır bıraktığım futbolcularımız.

    kazanamadığımız maçlardan sonra bazen gol kaçıran forvetler günah keçisi oluyor. o günlerde xg ön plana çıkıyor.
    bazı kazanamadığımız maçlardan sonra da bireysel hatalardan söz ediliyor. bir gün muslera, bir gün luyindama, bir gün taylan, bir gün berkan, bir gün van aanholt...

    topu kendi altı pasın ve orta saha bölgen arasında defalarca eveleyip gevelediğinde birisinin topu kaptırma olasılığı yüksek. kurnaz rakipler topun arkasına geçip o bölgede baskı yapıyor ve sen defalarca bu tuzağa düşüyorsun. ihale ise topu kaptıran futbolcuya kalıyor.

    forvetler için ise şöyle denilmez mi hep? forvet bu gol kaçıracak elbet, önemli olan pozisyona girebiliyor olması, statik olmaması. şimdi ise golü de mi teknik direktör atsına evrildi ortam. söz konusu fatih terim olunca savunulacak donesi bitmiyor. oysa avrupa liginde oynattığı futbolun ligde işe yaramadığını kabul etmesi ve lig-kupa için farklı oyunlar benimsemesi çok mu zor?

    takım duran topların değerini bilmiyor. futbolcular savruk oynuyor. hücum ederken arkada en umutsuz rakiplere bile defalarca pozisyon veriliyor. sürekli kaybediyoruz, sorumlusu futbolcular mı?

    (bkz: 2021-2022 sezonu)

    takıma doğru oyun şablonlarını oynatacak, genç futbolculara gerekli ekstra koçluğu yapacak teknik direktör gelmediği sürece tek tek futbolcu eleştirmeyeceğim. sonuna kadar da haykıracağım: fatih terim istifa!
App Store'dan indirin Google Play'den alın