• 38
    fatih terim'in 10 üzerinden 3'lük oyuncuları 10 üzerinden 8'lik hale getirdiği çoktur. lakin transferde bürün ipleri eline aldığında çorba gibi kadro kurar. beş benzemezi bir araya getirip hepsini dönüştürmeye çalışması yüzünden 2002-04 dönemini yaşadık.

    bu takım bu futbolu oynayacak idiyse önce orta sahasını güçlü tutmalıydı. berkan ve cica geldi, taylan da vardı. 3 adamla orta sahayı tutamayacağımızı hepimiz biliyorsak ayda yılda bir oynatacağımız morutan'a onca parayı niye bastık? feg zaten elimizdeydi. şimdi takım liderin 20 puan gerisindeyken "orta saha yok hojum" diyoruz da bu takımı ben planlamadım. öncelik her zaman orta sahaydı. "devre arasında da transfer devam edecekti zaten." demek, bu sezonun ilk yarısı yanlış hesaplardan ötürü çöpe atıldı demenin tersten ifadesi.

    yılların tecrübesi, iki sezon gelmeyen şampiyonluk ve her deneni yerine getiren bir başkan varken bu bariz öncelik hatası yapılıyorsa taraftarın bu tip bir planlamaya güvenmemesi normal.

    diagne sakatlanmasa, halil tepki çekmese muhammed gibi bir adamı alenen kulübede çürütecektik ki ben mo'nun yerinde olsam yine güvenmem. hatta sırf hocaya laf gelmesin diye bu saçma tercihi örten iftiracılar türedi. o işin arkası gelmeyince aslında muhammed'in çok kötü topçu olduğu yalanı sıkılmaya başlandı. sanki "onu yıllardır izliyoruz." diyen hoca değilmiş gibi. kötüyse sen yıllardır izleyip bunu anlayamadın mı? değilse neden sürekli adamı kesiyorsun?

    kısacası ben terim'in transfer aklına güvenmiyorum. ancak bu kampanya da gerçekçi değil. şartlar elverdikçe hocanın dediği alınmalı. ne olacaksa olsun. belki de ben yanılırım, fena mı olur?
App Store'dan indirin Google Play'den alın