• 16
    son yillarda one cikmalarinin sebebi ust ligde basarili ve ofsnsif bir oyunla ust uste basarili sonuclar almasindan geliyor. alt yapilarinabcok hakim degilim ancak, one cikan futbolculari sadece kendi altyapisindan degildir.

    dolayisiyla burada iki konu var bence dikkat edilmesi gereken; birincisi tum ulkenin altyapilari cok oturakli, sistemli bir halde ilerliyor, ikincisi de norvec liginde oyle cok kapanarak oynayan takim yok, yani buralardan alacagimiz oyuncular bizim ligde bize karsi oynayan takimlara ne yaparlar soru isareti. aslinda bir transfer olsa ve gorsem daha iyi degerlendirebilecegim, belki ben bu konuya gereginden cok onem veriyorumdur.

    bunlarin disinda ise genel olarak normal halki da dahil olmak uzere iyi sporculardir. futbolculari da oyledir, kondisyonlari falan yilin 350 gunu falan yerindedir en az. martin linnes’in vatandaslari iste, hep hazir olur ancak elinden gelen de bellidir.

    altyapi ise sadece buyuk futbol kulupleri degil tum ulkedeki mahalle spor kulubu diyebilecegimiz yapilardan en ust seviyedeki kuluplerin altyapilarina ve ustyapilarina gidecek sekilde oldukca sistemli bir sekilde isler. son yillarda ortaya cikan durumun kesinlikle tesaduf olmadigini dusunuyorum, dolayisiyla devami da gelecektir. bu bodø/glimt olmaz, rosenborg olur iki sene sonra molde olur ancak daha norvecin katkisini gormeye devam edecegiz gibi hissediyorum.

    sert iklimli sehri ofansif futbolu ile isitan altin sarisi takim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın