• 248
    https://gss.gs/hH3.png

    maçın son anlarında çok tehlikeli bir yerden frikik kazandık ve topun başında da cicaldau var. aslında morutan'da var ama cicaldau'nun vuracağı çok belliydi. işte burada ortalama 5 olasılıktan bahsedebiliriz:

    1-babel'e pas verilebilir.
    2-nelsson'a pas verilebilir.
    3-barajın üstünden kalecinin sağına vurulabilir.
    4-kalecinin kapattığı köşeye vurulabilir.
    5-cicaldau dokunur, morutan da herhangi bir köşeye şutunu çıkarabilir.

    maçı izlemediğimizi farz edelim ve sadece bu görüntüye bakarak en kötü olasılığın hangisini olduğunu söyleyelim?

    istisnasız herkesin aklından 4. seçenek geçti değil mi? nedeni de basit, çünkü cicaldau topun başına geçtiğinde kalecinin soluna atacağı o kadar belliydi ki, dikkat ederseniz kaleci de sola kayıyor ve olası bir tehlikeli şuttan dolayı da yine sol ayağından güç alıyor, hani besbelli ya.

    şimdi özellikle 1. seçeneğe bakalım:

    babel bomboş duruyor ve üstüne üstlük mostafa ve halil orada rakip takım oyuncuyu bir güzel perdelemiş. eğer temiz vuruşlar yapan babel'e pas atsaydık, belki de şu an 2-1'lik galibiyetle kendimize gelmiş olurduk. düşünün ya, ceza alanı içerisinde 16 kişinin bulunduğu bir yerde, tek bir pasla kaleciyle karşı karşıya kalacaktık ama gittik en kötü tercihi yaptık ve güzelim frikiği hiç ettik. aynı şekilde nelsson'a pas verilseydi, yine 2-1'lik galibiyeti tadabilirdik. sonuçta kaleci adımını attığı için, yakın direk bomboş kalırdı ve nelsson'da yuvarlayıp ilk golünü atabilirdi. yine barajın üzerinden atmayı deneseydik, top geçtiği anda gol olurdu çünkü daha önce dediğim gibi kaleci sola doğru adım atmış. aynı şekilde cicaldau topa vurmuş gibi yapıp, morutan'ın önüne bıraksaydı ve morutan'da kalecinin sağına vursaydı yine heyecanlanabilirdik ama saçma bir tercih ve saçma bir şutla büyük bir fırsat kaçırdık. bu maçta hiçbir pozisyon beni böylesine sinirlendirmemişti. umarım mantıklı seçimler yapmak adına, böylesine organizasyonları çalışabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın