resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 3365
    sorunu gol atamamak olmayan futbolcu. bakın, bir santrfor pozisyonlara girebilir. kaleciyle karşı karşıya kaçırabilir. sıkıntı yok. yeter ki o pozisyonlara girsin zamanla bitiricilik sorununu da çözer. kaldı ki mohamed bitiricilik olarak gayet yeterli ve ortalamanın çok üstünde bir santrfor. ancak, bu sezon özelinde kendisinin bizim taktik anlayışımıza hiçbir şekilde katkısı yok hatta zararı
    var.

    bu sezon en çok sıkıntı çektiğimiz konu kapalı savunmaları açamamak. bu tür savunmaları açmak için hücum hattınızın hareketli olması lazım. santrforunuzun sık sık geriye gelip rakip savunmayı üstüne çekip kanat oyuncularına alan yaratması gerekir. benim gördüğüm kadarıyla son yıllarda bu bağlantı oyunu bizim takımımızın olmazsa olmazı. aldığımız oyunculardan da bunu anlayabiliriz. radamel falcao garcia, bağlantı oyununu çok iyi oynardı. 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçında sık sık orta sahaya gelip henry onyekuru’ya alan açmıştı. bunun özel çalışılmış bir şey olduğu belliydi. genel taktik anlayışımızda bu vardı. mbaye diagne özellikle 21-22 sezonunda bu oyunu çok iyi oynamaya başladı ve cüssesine rağmen sık sık orta sahaya gelerek istasyon olması bize çok şey katıyor. halil ibrahim dervişoğlu zaten bu bağlantı oyunu için bire bir oyuncu. ancak, mostafa mohamed bağlantı oyunundan bihaber. 4 aralık 2021 galatasaray altay maçında kapanan altay savunmasının arasında beklediğine şahit oldum. o şekilde nasıl pozisyona girmeyi bekliyor anlamadım. altay’ın top kaybında bir pozisyona girdi onda da 40 yaşındaki stoperi hız olarak geçemedi.

    kendisine verilen taktik talimat öyledir diyebilirsiniz ancak yerine dahil olan diagne gayet güzel bağlantı oyununu oynadı. bu oyunu oynayamayan tek santrfor maalesef kendisi. toparlanması şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın