resim
Jankat Yılmaz
Takım:Adanaspor
Mevki:Kaleci
Yaş:20
Boy:1.93
Uyruk:Türkiye
  • 9
    muslera'nın sakat olduğu dönemde fatih öztürk, ismail çipe ve berk balaban'ın yerine umarım jankat şans bulur. bir noktada artık kendi altyapımızdan bir kaleci çıkarmamız gerekiyor. kimsenin muslera seviyesi beklediği de yok. jankat'ın şans bulması durumunda şu saydığım isimlerden eksik yapacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum. inşallah hoca cesur davranır. fenerbahçe de, beşiktaş da, trabzonspor da çok genç kalecilere güvenip şans verdiler, zaman içinde bu isimler seviye atladı, şimdi geldikleri durum ortada.

    kaleci pozisyonu bazı önemli maçları kurtarabiliyor ancak takımın en önemli mevkisi olduğunu düşünmüyorum. mesele ersin destanoğlu bence çok iyi bir kaleci değil, çok hatalı goller de yedi ama takımı 20-21 sezonunda şampiyon olabildi. takımın belirli bir seviyedeyse kalenin bir noktada önemi kalmıyor. zaten yediğinden fazlasını atıyorsun. kaleci çok acemi de olsa zaman içinde gelişim gösteriyor.

    muslera umarım kısa zamanda gelir, ancak artık hızlı bir şekilde muslera sonrası için hazırlanmalıyız. yabancı sınırı 22-23 sezonunda 7'ye, bir sonraki sezon 6'ya düşecek eğer kural değişmezse. bir yabancı hakkını kalede kullanmak lüks kaçıyor. ayrıca muslera'nın kontratının da çok yüksek olduğunu düşünüyorum. muslera 23-24 sezonu sonuna kadar her yıl 2.5m € net maaş olacak. şu anki seviyesi bu paraları hak edecek durumda değil ne yazık ki. tabi ki emekli olana kadar takımda bulunması, hatta sonrasında koç olarak da takımda kalmasını isterim. ancak bu maliyetlerle olmaz. maaşını yıllık 1m € seviyesine çekip yeni kontrat yapmalıyız ve yerli bir kaleci alternatifi bulup oynatmaya başlamalıyız. muslera da bu yeni kaleciyle rotasyona girer, onun gelişiminde de etkili olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın