• 977
    çocukken ateşi suyla söndürmek üzereyken, babam durdurmuştu beni. özenle, ateşi toprakla örtmüş ve ''suyun da canı vardır oğlum. ateş suyla söndürülmez'' demişti. anlamamıştım ama ata öğüdüydü, o zamandan beridir de, ateşe hiç su atmadım. babam yörüktü. sonra öğrendim ki, eski türklerden gelen bir gelenekmiş bu. dindarların ''batıl inanç'' dediği, bir şaman geleneği.

    bu topraklarda suyun bile canının olduğunu, ateşe dökülmeyeceğini söyleyen bir gelenek varken, 2 temmuz 1993'te, sivas'ta 35 insan, tekbirler eşliğinde, diri diri yakıldı. işte bu şehrin takımı olan sivasspor, şike sicili olan ve kendilerine ''yiğido'' ünvanını layık gören bir kulüp. 13 aralık 2021 sivasspor galatasaray maçı sonrası, muslera'nın yerde acı çekerken galibiyet golünü kutlayan futbolcularının resmini, kadraja muslera'yı da koyarak paylaştılar.

    keşke bin yıl boyunca onlar şampiyon olsaydı. keşke bin yıl boyunca galatasarayımı yenseler ve istedikleri her fotoğrafı paylaşıp, galibiyetlerini kutlasalardı. ama 2 temmuz 1993'te tek bir cana ateş değmeseydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın