resim
Bahattin Şimşek
Görev:Hakem
Yaş:-
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 176
    4 aralık 2021 galatasaray altay maçında, berkan kutlu'nun eline "çarpan" pozisyonla ilgili olarak dikkatimi çeken bir şey var:

    bildiğim kadarıyla var hakemleri, kendilerince hakemin kararıyla çelişen kanıtı ekrana getiriyorlar. burada hakem de pozisyonu tekrar yorumlama şansına sahip oluyor. söz konusu pozisyonda bahattin şimşek, holigan bir televizyon yorumcusunun ya da twitter fenomeninin bir kare üzerinden pozisyonu manipüle etmesi gibi, yalnızca berkan'ın açık olan koluna topun geldiği 1-2 saniyelik anı, sanki bir gif izletir gibi uzun uzun izletti, hatta bu pozisyonlarda en tehlikeli şey olan durumu yaptı; topu ele yapıştırıp fotoğraf karesi olarak gösterdi. geri al ileri al komutlarında sadece topun açık ele geldiği kısımlarda oynama yaptı, topun göğüsten sektiğini göstermemek için belli bir anda kaldı adeta sadece. ben televizyon karşısında hayretle izledim pozisyonu normal akışta hiç göstermemesini. halbuki uzak kale arkası yakın çekim kamerası baya net gösteriyordu topun gidiş yönünü ve göğüsten sektiğini. o açı hariç, ne kadar topun direkt açık ele geliyor gibi durduğu açı varsa hepsini gösterdi, fotoğraf karesi gibi durdurdu uzun uzun.

    bilen bilir, ben hakemlik konusunda art niyeti en az arayan taraftarlardan biriyim. hakemlerin de hata yapabileceklerini düşünürüm. ancak dün yaşanan, tıpkı 6 saniye kuralında yaşanan şey gibi, açıklanabilir ya da hata olarak görülebilir bir şey değil. bunun üzerine gidilmesi gerekiyor, eski yabancı profesyonel hakemlerden destek alınıp, görüntülü analizlerin olduğu ve kural kitapçığının ortaya konduğu 20 25 dakikalık bir toplantı yapılması gerekiyor gerekirse. ve buna bir cevap istenmesi gerekiyor.

    çıkıp boş cümlelerle bir şeyleri değiştirmek istemek yerine, muhatabı belli olan bu tarz bir soruyu ortaya atmak (arkasında kanıtlarla) çok daha ses getirici bir hareket olur. bunu fenerbahçe de yaptı zamanında ama görüntüleri manipüle ederek yaptı onlar da. lütfen, o şekilde değil, gerçekten haklı olduğumuz bu konuda, sağduyulu ve sakin bir şekilde, neler olup bittiğine dair merakı içeren bir toplantı çok daha anlamlı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın