resim
Cüneyt Çakır
Görev:Eski Hakem
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 2778
    (bkz: 4 aralık 2021 galatasaray altay maçı)

    ilgili penaltı pozisyonunu yaklaşık 7-8 metreden gördü ve oyuncular yanına geldiğinde "gördüm, el kapalı" dedi. var'ın başındaki bahattin şimşek ile yaklaşık 1-1.5 dakika konuştu ve şimşek kendisini izlemeye ikna etti. sürekli, var protokolüne göre hakemin gördüğü pozisyonlara var'ın karışamayacağı ve gri pozisyonlara müdahale edemeyeceği söylendi. çakır bir şekilde var monitörünün önüne gitti ve yaklaşık 2-2.5 dakika 4-5 açıdan pozisyonu izledi. ve sonunda penaltı kararını verdi.

    pozisyonda iki önemli durum var. ilki topun vücuttan sekmesi. ikincisi pazubandın veya koltuk altı hizasına gelen bir topun olması. ilk durum, futbol kuralları kitabında yazmıyor fakat futbol camiasının teamülü olarak yorumlanacak bir açıklama biçimini içeriyor. ikincisi ise, futbol kuralları kitabında yer alan ve pozisyonun devam etmesi/elle oynama yok şeklinde ifade edilen bir açıklama biçimini içeriyor.

    sonuç olarak; iki mesele durumunu izah ediyor. ilki hakemler iyi eğitim almıyor ve kendilerini geliştirmiyorlar. çünkü kurallara hakim değiller ve yanlış kararlar veriyorlar. ikincisi ise hakemler göz göre göre ligi dizayn ediyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın