• 24
    eski tadından eser kalmayan semt.

    geçenlerde belki maça gidecekler için bir yazı yazarım diye bulabildiğim eski taksim belgesellerini izledim. hatırlarsanız tribünleri dolduramadığımız maçlarda beşiktaş'a fenerbahçe'ye semt güzellemeleri yapıldı bu sözlükte. o konuyu da içerlemişim sanırım izlerken bir yandan bir çok detay öğreniyorum bir yandan aha olum semt bizim tarih bizim kim siker boğayı diye coşuyorum. velhasıl kelam izledikçe coştum coştukça izledim. yeri geldi bazen interneti açıp oradan okudum falan. bıraksan evde fular takıp gezeceğim.

    sonra?

    sonra hem yerinde görüp pekiştirmek için hem de bu yeni edindiğim bilgileri satmak için hatunu aldım taksime götürdüm. istiklalin her köşesinde anlatacak hikaye var hem gezeceğiz hem rehberlik yapacağım falan plan hazır.

    tabii öyle olmadı. caddeye çıktıktan bir süre sonra tek derdim sağ salim eve dönebilmek oldu. aga bura şirinevlere dönmüş. vallahi çok yazık. şimdi nevşin mengü de bir video yayınlamış maalesef durum vahim. semt elden gitmiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=rtD0Tzh6ZxY

    her geçen gün yitirdiğimiz değerleri hatırlamanız için de aşağıdaki videoları bırakıyorum. meğer bu videolar öyle tarihi belgesel değil kahır eden dram türündenmiş.

    https://youtube.com/...X-t123UHCQ8dbXOp9m9_
    trt'nin taksim belgeseli. herkese açılmayan kapılar devletin kanalına açılmış haliyle çok güzel bilgiler var.
    en azından galatasaray lisesini konu alan beşinci bölümü izlemenizi öneririm.

    https://www.youtube.com/watch?v=klS6UNAr8PM
    asmalı tünel pera
    beyoğlu aşık sana..
    bestedeki pera sadece hotelin adı değil elbet ama pera lafı geçtiğinde hatırlayacağınız harika bir video kesinlikle izleyin.

    niyetim çocuğunu da maça götürecek taraftara minik aslanlara beyoğlu tarihini anlatması için güzel bir yazı hazırlamaktı ama çok canım sıkıldı yapamadım.

    taraftar bu konuyla ilgili muhakkak bir pankart asmalı ali sami yen'e. siyaset eşsiz bir tarihi yok ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın