• 853
    galatasaray için yaygın olarak istenen diziliş. bu dizilişin bu kadar arzu edilmesinin bana göre sebepleri:
    - terim'in geçmişte bu dizilişle başarılı olması.
    - halil'in tek forvet oynayamaması.
    - galatasaray'ın 442 veya 41212 ile geçmişte başarılı olması.

    ikisi de geçerli sebepler. ama eldeki kadronun 4-4-2'yi iyi oynayabileceğini düşünmüyorum.

    2011-2012 sezonunsaki 4-4-2'de orta sahanın ortası dünya standartlarındaydı. melo ve prime selçuk. bu ikili hem defansif hem ofansif anlamda ligi domine etmişti. mevcut kadromuzda orta sahayı iki oyuncuyla oynamak bir nevi intihar olur. berkan cicaldau veya taylan cicaldau ne yeterli kapasiteye sahip ne de merkeze gelerek bu ikiliye yardımcı olabilecek kanat oyuncularına sahibiz.

    engin baytar ve emre çolak gibi orta sahayı dörtleyebileceğimiz oyuncularımız yok. eldeki kanat rotasyonu kerem, babel, morutan, barış alper ve emre kılınç'tan oluşuyor. arda'yı saymıyorum.

    kerem'i kanat forvet rolünden çıkarıp merkeze gelen sol kanat rolünde oynatmak zaten kısıtlı olan gol bulma kabiliyetimizi iyice düşürecektir. morutan, içe gelen kanat rolünü kotarabilecek gibi görünse de tüm sorunlar çözülmüyor.

    halil'siz bir 442 düşünemeyeceğimiz bariz. ama halil'i lautaro martinez tipi servis yapılan yardımcı forvet olarak düşünmek bence doğru değil. çünkü diagne ve mostafa geriye gelip fiziğini kullanarak oyunu yönlendirecek forvetler değiller. beslemekten çok beslenmesi gereken oyuncular.

    üstüne bir de orta sahayı dörtleyen kanat oyuncularıyla oynarsak beklerin kanat bindirmelerine daha fazla ihtiyaç duyacağız ve aanholt-yedlin ikilisi 10 üzerinden 5'lik maç çıkarsa şükredecek durumda olduğumuz için bu oyunculardan hücumda yaratıcılık göstermelerini bekleyemiyoruz.

    hepsinden önce, fatih terim 442'yi bence sezon başında hiç düşünmedi. yoksa orta sahaya bir box-to-box mutlaka gelirdi. en baştan planlanmayan bir dizilimi sonradan oynamaya başlamak uzun bir uyum süreci doğuracak. terim'in kafasında seri'den beri hep 4141 vardı, ki artık bu dizilimin bize yaramadığını acı yoldan öğreniyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın