• 8
    kaos ortamı daha cumadan başlayan muazzam yarış.

    cuma günü koşulan sıralama turları sonrası redbull'un dahi mühendisi adrian newey tarafından fia komiserler kuruluna bir şikayet gidiyor, şikayet lewis'in arka kanadının drs esnasında 85 mm'den daha fazla açık olması şeklinde. bu ihbar sonrası komiserler kurulu lewis'i ve mercedes mekanikerlerini sorguya alırken türkiye saatiyle 3'e kadar bir haber gelmesini bekledik fakat fia açıklamayı sabaha bırakacağını açıkladı. şimdi ise son dakika olarak düşen haberlere göre sabah max de ifade verecekmiş, sebebiyse parc ferme'de lewis'in aracına temas etmesi.* (bkz: https://twitter.com/.../1459292061186891781 )

    fia hamilton'ın arka kanadına el koymuş, sanırım amaç mercs cephesinin delil karartmasını engellemek. fakat max'i rakip araca temas etti diye sorguya çağırmak nereden baksan saçmalık. yıllarca bir çok pilotta, özellikle de vettel'de bu tip hareketleri, rakip takım aracını yakından inceleme görüntülerini defalarca gördük. (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=ItbpbTj-E0w ) ayrıca şu işin mühendislik tarafına biraz kafa yoran her pilot için oldukça doğal davranışlar bunlar.

    bakalım fia'dan ne kadar çıkacak, ama karar ne yönde çıkarsa çıksın tartışması çok büyük olacak. iki farklı takımdan iki farklı pilotun şampiyonluk yarışı verdiği bir sezonu görmeyeli çok olmuştu, bu tip durumları, mühendislerin böyle ince detaylar yakalayıp bundan kazanç sağlama çalışmalarını görmek çok hoş, bakalım adrian newey dehası şampiyonluk yolunda takımına dev bir adım attırabilecek mi, yoksa fia yine ingiliz pilotunu bir şekilde koruyacak mı.

    yok mu kardeşim şöyle fatih altaylı ayarında, lewis hater'ı, 2008'de massa'nın yaşadıklarını kendine yedirememiş bir yerel brezilyalı komiser, kessin şuna cezayı.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın