resim
José Santiago Cañizares Ruiz
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:54
Boy:1.81
Uyruk:İspanya
  • 13
    hüzünlü bir hayat hikayesi olan, bir zamanlar oliver kahn ile kaleciliği mahalle maçlarında popüler hale getirmiş filebekçi.

    24 mayıs 2000 real madrid valencia finalini kaybettikten sonra ertesi sene bu sefer bayern munih'e karşı final mücadelesine çıktı. valencia geçen sezonun kaybedeniyken bayern munih de 99 finalinden * ağır yaralıydı.

    maç hızlı başladı ve henüz 3. dakikada patrik anderssonun elle oynaması sonucu kazanılan penaltıyı o zamanların belki de en iyi penaltıcısı gaizka mendieta gole çevirdi. hemen ardından 7. dakikada bayern munih penaltı kazandı. mehmet scholl'un kullandığı penaltıyı canizares kurtardı. dakikalar 50'yi gösterirken bu sefer amedeo carboni elle oynayınca bayern munih bir kez daha penaltı kazandı ve karizmatik abimiz stefan effenberg penaltıyı gole çevirip skoru eşitledi. kalan dakikalarda ve uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti ve bayern munih kahn'ın harika performansıyla kupaya uzandı. valencia yine yıkılan taraftı.

    canizares için çok özel bir maçtı çünkü devre arasında annesini kaybettiği haberini almıştı. hocası hector cuper oyundan almayı teklif etmişse de çıkmak istememiş ve "kupayı annem için kazanacağım" diyerek sahaya çıkmış ama maalesef işler istediği gibi gitmemiştir. oliver kahn'ın maç sonu kendisini teselli ederken döktüğü göz yaşları aslında kupa için değil annesini kaybettiği içindi.

    canizares maalesef bu sefer 2018 yılında 1.5 yıldır kanserle mücadele eden 5 yaşındaki oğlu santi'yi kaybetti. verdiği röportajda şöyle diyordu: " çok iyi doğmuştu ama 3,5 yıl sonra hasta hissetmeye başladı. 15 ay boyunca savaştı. ama hep kazanan bir hastalık vardı karşımızda ve böyle oldu. birkaç ay geçti ama 5 yıl geçmiş gibi hissettim. her zaman ölüm korkum vardı ama artık ölünce onunla buluşacağımı biliyorum. artık bu dünyada hiçbir şey beni korkutamıyor."

    keşke hayatında dökülen gözyaşları kupa için olsaydı. kupa nedir ki, bir teneke parçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın