• 479
    bundan çok değil, yaklaşık iki ay kadar önce dolaru kuru 8.20 seviyelerine gerilemişti. pek piyasa takip etmeye imkanı olmayan biri olarak, o dönem döviz almaya niyetlenmiştim. tabii malum 3 kuruşu olunca insanın, bilinçli kullanmak istiyor. bunun üzerine gerek ekonomi sitelerinde, gerek sosyal medyada bilgi toplamak için yorumları takip etmeye başladım. o dönem dün gibi hatırlıyorum, şöyle söyleniyordu "daha düşecek", "8'in altını görecek", "kripto para varken dolar almak risk". bunları diyen de sözüm ona ekonomist geçinen, çeşitli kanallara çıkan, veriler, grafiklerle döviz analizi yapanların yorumlarıydı. sonuçta bunlardan etkilenip, ancak çok ufak bir alım yapmıştım.

    bugün dolar 9.45 civarı. şimdi buradan o dönem bu tahminleri yapan, uzman ekonomist arkadaşlara seslenmek istiyorum. kardeşim madem bu işten anlamıyorsunuz, neden sağda solda, bilgiç bilgiç yorum yapıyorsunuz?

    iddia oynayanlar arasında tutmayan maçların sonunda bir espri yapılır hep, "usulca tahminciye" bak diye. çünkü çoğu zaman maçı yorumlayan sözde uzman kişinin yaptığı analizin tam tersi çıkar. bu iş de sanırım biraz böyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın