• 11
    grupta lazio ve marsilya maçlarından sonra elde ettiğimiz liderliğin, gruptan çıkabilmek adına avantaj sağlayabilmesi için en azından kaybetmeden istanbul'a dönebilmeyi başarmamız gereken maç.

    rakibin analizini dilimin döndüğünce anlatmaya çalışırsam, onlarda tıpkı bizim gibi genç ve yeni bir kadro oluşturup önümüzdeki yıllar için iddialı bir takım yaratma peşindeler. bunun içinde rc salzburg ve rb leipzig gibi proje takımlarının sportif direktörlüğünü yapmış ralf rangnick i temmuz ayında göreve getirdiler. devamında da geçtiğimiz hafta bu yeni takımı yine bir alman hoca olan markus gisdol 'a emanet ettiler. bu sezon transferlerine baktığımızda aldıkları 7 oyuncunun yaş ortalaması 21,85. ve bu da takımın yaş ortalamasını 24,9'a kadar düşürmüş. bu oyuncular içerisinde alexis beka beka , gyrano kerk , tin jedvaj ve konstantin maradishvili gibi potansiyelli oyuncular da mevcut. 30 milyon euro civarı bonservis ödemişler, tıpkı bizim gibi genç çok koşan ama tecrübesiz bir takımlar. iki stoperinin sakat olması ve rubin kazan'la oynadıkları son lig maçında ön liberolarını stoper olarak oynatmaları bizim için bir avantaj olabilir. takımlarının gol yükünü bu sezon 7 golü bulunan tecrübeli forvet fedor smolov çekmekte. yeni hocalarıyla ilk maçında 4-1-4-1 gibi bir dizilişle oynamışlar tabi daha ilk maçı olduğu için bizim maçta nasıl bir kurgu ile takımını oynatacağı muamma.

    bizim tarafımızda ise marcao'nun yine sahada olacak olması artımız. ayrıca boey'in belirsizliği dışında tam kadro ve moralli olarak rusya'ya gidecek olmamız önemli. yine çok iyi bir takım savunması ve hızlı geçişlerle sonuca gidebilirsek 3 puanla dönmemiz işten bile değil. marsilya deplasmanındaki gibi hoca taylan ve berkan'ı beraber mi oynatır yoksa berkanın yanına cicaldau'yu çekip halil'i ön tarafa istasyon olması için son maçtaki gibi muhammed'le beraber mi oynatır o da bizim için muamma. ama sanki ikinci ihtimal daha maç kazandıracak bir diziliş gibi.

    tüm temennim 3 puanla dönmemiz, avrupa fatihi unvanımızı artık hatırlatmamız dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın