• 1
    galatasaray sözlük'ün en üst düzey nba fantasy liginin 3. sezonunda, ligin adına yakışır bir başlık ile paylaşımlarımızı yapmaya karar verdik. iyice oturmuş lig kadrosu, birtakım yeni ekleme ve değişiklikleri, takas ve eklemelerin rekabeti tatlandırdığı yeni ligimizdeki takım ve sözlük yazarlarımızı draft sırasına göre masaya yatırıyoruz.

    açıklayacağımız takım, "sözlük kullanıcı adı - takım ismi - sezon başı kadro " şeklinde belirtilmiştir. değerlendirme ve kişisel yorumun hemen ardından ilgili takımın kadro yıldızı ve xfactor oyuncusu belirtilmiştir.

    1) rustincohle a.k.a mahmuzlar - https://gss.gs/sf7.png

    draftın ilk sırasından hiç beklenmedik bir şekilde nikola jokic seçen dostumuz, draftın orta sıralarından itibaren "kapalı kutu" isimlerle kadrosunu doldurdu. waiver'ın açıldığı günün ilk saatlerinde ise süper lig'in lokomotif takımları gibi "ya tutarsa" denecek 2 injury sınıfında starı (kawhi leonard ve jamal murray) kadrosuna dahil etti.

    yıldız isim: nikola jokic; xfactor: terance mann

    2) on numara bes yildiz a.k.a. mekteb-i nba - https://gss.gs/Rjc.png

    kadrosundaki isimlere bakıldığında sadece üst sıralardan play-off adayı değil şampiyonluk adayı görüyorum. özellikle asist, top çalma gibi belli kategorilerde ipi göğüsleyebilir. ancak geçen sezon yaşadıklarından sonra play-off sonrası biraz şans faktörünü de yanında isteyecektir. (bkz: #3153394)

    yıldız isim: luka doncic; xfactor: jordan poole

    3) mert insani a.k.a atlarla hawks - https://gss.gs/xVl.png

    ligimizin commish'i geçen sezondan istediğini alamayınca bu sezon sponsor ve isim değişikliğine giderek kendini atlarla hawks yaptı. yeni sponsordan gelen parayı guard ağırlıklı bir kadro kurarak harcamış görünüyor. milli starımız alperen şengün şovunu da 131. sıradan yapan isim konumunda. günün ilk ışıklarında ise il+ spotuna, geçen sezon boyu sövdüğü john wall u eklemiş.

    yıldız isim: james harden; xfactor: kevin porter jr.

    4) huznusenlendirici a.k.a ozan's unreal team - https://gss.gs/9ik.png

    ligimizin bu sene tek yeni ismi, henüz takımı için isim hakları elde edememiş, sponsorları ikna etmeye çalışıyor. ikna konusunda oldukça ışık veren kadrosunu kullanabilir. 4. sıradan katıldığı draftta, kümülatif istatistiklerde öne çıkabilecek bir kadro kurmuş. ayrıca kendisini başka liglerden takas canavarı olarak tanıyoruz. bu sene ligimize getirdiğimiz takas ihbar hattını pek meşgul edecek gibi gözüküyor.

    yıldız isim: stephen curry; xfactor: evan fournier

    5) lebowski a.k.a. culiacan hermanos https://gss.gs/K7q.png

    geçen sezonun finalisti, bu sezon guard ağırlıklı kadrosuyla iddialı gözüküyor. özellikle, nba'de izlemekten en çok keyif aldığım ikili, ja morant-jaren jackson ikilisi bu kadroda. alt sıralardan alınan bones hyland gibi tanımadık yüzler de bu kadroda mevcut. http://gss.gs/02i

    yıldız isim: giannis antetokounmpo; xfactor: jaren jackson jr.

    6) fabricius a.k.a kgt - https://gss.gs/EAO.png

    isim değişikliğine giden player'larımızdan bir diğeri. geçen sene aynı anda birden fazla oyuncusu 'out' statüsündeydi ve bunun ceremesini çok çekti. benzerini yaşamazsa oldukça iyi bir yerde bitireceğini düşünüyorum. nba rookie draftının ilk sırasından giden cade cunningham de kendini burada bulmuş.

    yıldız isim: karl anthony towns; xfactor: harrison barnes

    7) cimbom1905 a.k.a. winsanity - https://gss.gs/2He.png

    geçen sezon 2. sıradan seçtiği talihsiz pickleri kendisini sırtından pıçaklayınca, hiçbir tanesini bu sezon kadroya almamış* uzun rotasyonunu beğendiğim bir kadro, bakalım bu sene kendisi adına lig nasıl seyredecek?

    yıldız isim: damian lillard; xfactor: tyler herro

    8) the raggedy doctor a.k.a. kolsuzlar çetesi - https://gss.gs/HFK.png

    yıldız isim: joel embiid; xfactor: lebron james

    bi dk yaaa, yıldız isim ve xfactor başta yaz... lebron'un xfactorde ne işi var amk! nasıl mı? lebron draftımızda 40.(kırkıncı) sıradan gitti arkadaşlar. vah benim lebronu'ma vah benim goat adamıma! maalesef bizim ligin de böyle utanmazlıkları var işte hehehe! çok iyi kadro, fa ve waiver'da şansı yaver giderse benim en azından normal sezon lig 1. si adayım :(

    9) aslanaga a.k.a. aslanaga - https://gss.gs/Qcy.png

    fantasy lig için, sahaya çıkarsa ne vereceği belli olan ancak sahaya çıkacakları pek belli olmayan seçimlerden oluşmuş bir kadro. bunların yanı sıra ocak'ta dönecek klay thompson riski de burada alınmış. geçen sezondan dostumuzu oldukça iyi free agent seçimleriyle tanıyoruz, bu tutarlılığı sürdürürse hayat... neden olmasın?

    yıldız oyuncu: kevin durant ; xfactor: mikal bridges

    10) bratisko a.k.a. in god we trust - https://gss.gs/8Ke.png

    nikola jokic bu sezon kendisinde olamayınca tesislerde kendisini oldukça küplere binmiş gördük. çevresine (şu tonlamada https://gss.gs/SUO.png ) "bana ligin tüm iyi gençlerini getirin hemen!" denildiği görüldü. nitekim öyle de bir kadro kurmuş. yapacağı takaslar sezonun gidişatını belirleyecek gibi görünüyor.

    yıldız oyuncu: rudy gobert; xfactor: og anunoby

    11) jeanhuxley a.k.a huxley dnp cd's - https://gss.gs/nB5.png

    draftta orta sıralardan kurulabilecek en optimal kadro. benim mvp niteliğinde fantasy sezonu beklediğim paul george burada kendisine yer buldu. xfactor için 1 kişi seçeceğim ancak bu statüde çok sayıda isim var. maşallah!

    yıldız oyuncu: paul george; xfactor: nickeil alexander walker

    12) cimbomluyuz biz a.k.a. cimbomluyuz biz - https://gss.gs/YsI.png

    geçen sezonun şampiyonu. biz ne oldu bitti anlayamadan öyle bir takas dönemi geçirmişti ki play-off'ta 4-5 süper star görmüştük kadrosunda. bu sene de oldukça iyi bir draft geçirdi ve kendisine güveniyor. play-off'a yaklaştıkça, geçen sezona benzer bir senaryoyu tekrar etmeye çalışacaktır onun için takas tekliflerinden şu şekil kaçacak gibiyiz. https://gss.gs/AFu.jpg

    13) gsman a.k.a. yozgat mathematicians

    fantasy özelinde ne kadar sevilmeyen oyuncu varsa (kyrie, porzi vs.) burada toplanmış. adeta 90'lar sonu detroit pistons'ı andırıyor kadro. sağlıklı kalabilirse istatistik yapacak oyuncular var evet kalabilirse...

    yıldız oyuncu: bradley beal; xfactor: tyrese maxey

    14) ocgunsson a.k.a. ocg's ballers - https://gss.gs/JRw.png

    lige pek vakit ayıramayacağını söylese de mod'umuz oldukça iyi, geçen sezonkine benzer bir draft geçirdi. sezon boyu sık sık double-double görebileceğimiz çok oyuncu var. play-off için net adaylarımdan birisi.

    yıldız oyuncu: zach lavine ; xfactor: terrence ross

    15) cubitt a.k.a g.o.a.t

    buraya gelene kadar beynimde fosforum bitti ancak nihayet kendi takımıma gelebildim. draftın sondan bir önceki sırasını aldık. forvet / center ağırlıklı play-off'a katılabilmeyi planlamış bir kadro olarak çıktığımız yolda zion'un 2 hafta kaçıracak olmasıyla ilk darbeyi yedik. son sıradan aldığım 2 pick (lou ve griffin) haricinde neler verebileceği belli bir kadro. anthony davis paşanın keyfi oynamak isterse güçlü bir konuma gelirim diye düşünüyorum.

    yıldız oyuncu: anthony davis; xfactor: jalen green

    16) juan kaan kural a.k.a. 4-5 bileyzırs

    draftın son sırasında şafak sayarak bekledi pick'lerini seçmeyi. soru işaretli çok oyuncusu var, kişisel olarak pek sevmediği takımlardan hiç sevmediği oyuncuları seçerek ilginç bir challenge kovalamanın peşinde olacak.

    yıldız oyuncu: trae young ; xfactor: bogdan bogdanovic

    2021-2022 nba baronlar fantasy ligi sunar! basketbolla kalın.

    herkese açık lig linki: https://basketball.fantasysports.yahoo.com/.../nba/86685
App Store'dan indirin Google Play'den alın