• 9
    10 yıl için toplam 725 milyon türk lirasına anlaşmışız. bu da mevcut kurla(1 euro = 10.40 tl) senelik yaklaşık 7 milyon euro ediyor. gelecek dönemde feghouli, babel gibi işe yaramaz ve maliyetli futbolcularla yolları ayıracağımıza göre iyi bir ücret gibi gözüküyor. bu, forma ve diğer sponsorlarla birlikte futbolcu maaşlarının yarısını sadece sponsorlardan çıkarabileceğimiz anlamına geliyor(yıllık maaş yükünü kabaca 25 milyon euro olarak düşünebiliriz sanırım). bu şartlarda bir taraftar olarak anlaşma beni memnun etti diyebilirim.

    stadyum için xiaomi, qatar airways gibi isimler geçiyordu ama olmayacağı çok belliydi. hem bu markaların şirket politikaları gereği hem de yabancı kaynaklar için ciddi bir ekonomik risk olması dolayısıyla birlikteliğimiz ancak yerli ve tanıdık bir marka ile sağlanabilirdi. ben bir yabancı olsam herhangi bir türk takımına bu paralara sponsor olmam mesela. getirisinin çok yüksek olacağını düşünmüyorum. o yüzden çıkan haberlerin hepsinin uydurma olduğunu da gördüğümüzü söyleyebiliriz.

    dolar ve euro kuru bu şekilde artmaya devam ederse ne olur bilemem ama bunlar şu an için iyi paralardır. umuyorum ki ilerleyen yıllarda ekonomik anlamda bir düzelme olur ve böylelikle hem bizlerin hem de kulübün cebi rahatlar. zaten bu şekilde devam edersek arap bir petrol zengini bile kurtaramaz bizi(kulübü satın almadığı sürece). bu yağmura şemsiye dayanmaz.

    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/969685
App Store'dan indirin Google Play'den alın