resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 2135
    22'sine kadar alt liglerde forma giymesinden dolayı oluşan teknik/taktik eksiklikleri yaşayan oyuncumuz. kerem çok yetenekli bence en az bir arda turan kadar yetenekli. ama arda'nın aldığı alt yapı eğitimi, manisa'da ersun yanal ile çalışması ve yıllarca galatasaray a takımı ile avrupa ve süper ligde forma giymesi sonucu arda yeteneklerini sahaya yansıtırken teknik sıkıntılar yaşamıyordu. kerem'in alt liglerde uzun süre forma giymesi teknik özelliklerinin gelişmesine ve taktiksel disiplinine zarar vermiş.

    alt ligde maç tecrübesi olarak gelişti. genç oyuncular gibi kararsızlık ve telaş yaşamıyor, koşu atmayı, gol vuruşunu falan biliyor ama yeterli gelişimi göstermeden gittiği için first touch gibi teknik konularda ve toplu-topsuz pozisyon almada sıkıntı yaşıyor. bu dengeyi iyi kurmak gerekiyor. bir genç oyuncu gelişimi tamamlanmadan alt liglere giderse böyle kusurları oluşacaktır. yine genç bir oyuncu gelişimi yeterli seviyeye ulaşmasına hatta durmasına rağmen tecrübe edinmeye alt liglere gitmezse de kusurlar oluşacaktır, atalay babacan gibi.

    kendi alt yapı oyuncularımızda da bu dengeyi iyi sağlamamız lazım. oyuncularımızın ne zaman takımla birlikte antrenman yapmaya ne zaman 2.-3. ligde tecrübe kazanamaya ihtiyacı var iyi ayarlamalıyız. mevcut alt yapımız iyi durumda değil. 18-19 yaşındaki oyuncuların gelişimini henüz tamamlayamadığını gözlemliyoruz. avrupa'da bu gelişimin tamamlandığı yaş 17'ye kadar düştü. bizde neden hala 21 bunu irdelemek lazım. florya metin oktay tesislerinin yetersiz olduğuna katılmakla birlikte tamamen bu yüzden olduğuna inanmıyorum. burak elmas yönetimi'nin önümüzdeki 3 yılda devrim yapması en kritik alan genç geliştirme.

    kerem özelinde taktik disiplininde sıkıntılar yaşamaya devam ettiğini düşünmekle birlikte bir gelişme olduğunu düşünüyorum. üstündeki yük biraz fazla geliyor olabilir zira hücumdaki organizasyonların kalbinde kendisi var. yaz boyunca sağ kanada hücum lideri istememin sebebi de buydu aslında, kerem henüz hücum lideri olamaz ama iyi bir yardımcı olurdu. morutan geldi, o da henüz hücum lideri olabilecek yapıda değil ama kerem'den daha fazla o ışığı verdiğini düşünüyorum. bu takıma süre vermek gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın