resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 2131
    taraftar olarak kerem'e ve olusturdugumuz takima biraz farkli gozle bakmamiz gerektigini dusunuyorum. oynanan oyun, yapilan ve yapilmayanlarla ilgili hem bireysel bazda, hem de hocayla alakali benim de cok elestirilerim var ve memnun degilim acikcasi. lakin olan oldu, boyle bir takim kuruldu ve gordugum kadariyla taraftarin cogunlugu genclesme operasyonundan ve yapilis seklinden memnun. oynanan oyunla alakali elestiriler var sadece. bu noktada o zaman sunun da farkina varalim, boyle bir takim bol bol hata yapacak, gelisme sancilari cekecek, bunlara sabir gostermeliyiz. hem gencleselim, hem de anlik basarilardan geri kalmayalim cok gercekci degil, sadece biz degil, dunyada da boyle. ayilip bayilarak izledigimiz yildiz oyuncular da gelisim gosterdikleri kuluplerinde her mac dokturmuyor, sadece oralarda bizdeki gibi yogun bir taraftar baskisi yaratilmiyor. almanya, belcika, hollanda gibi ulkelerde o oyuncular bir de bu mental savasi vermiyor bizdeki kadar, gordugum bu en azindan. kerem ve onun gibi diger genc oyuncularimiz bolca hata yapacak, top kaybedecek, vasat mac cikaracak, ama 10 dk dokturecek, 2 hareketle maci getirecek, sonra gene bocalayacak, bunun yolu bu. bu payi birakmamiz lazim madem bu genclesmeye girdik ve kabullendik. ne istedigimizi bilelim, portolara shaktarlara ozeniyorsak, bu is boyle, yoksa gene hazir 30luk oyuncular alip garantiye kacalim yine?

    kerem'in mental savasiyla ilgili daha once de endiselerimi yazmistim. gectigimiz sezon aldigi sureleri iyi degerlendirmeleri, taraftar sempatisini kazanmasi, bu seneye de iyi baslamasiyla cok ciddi bir gaz aldi arkasina, bence hakettiginden fazla sekilde. ribery benzetmeleri yapildi misal, cok cok erken sekilde. biz bu hatayi hep yapiyoruz zaten, cok cabuk gaza geliyoruz, sonu da buyuk oranda kotu bitiyor. gozumuzde cikardigimiz noktadayken de kotu mac cikarinca, elestiri dozlari da cok yogun oluyor haliyle, su an yasadigi mental dezavantaj bu, sebebi cogunlukla taraftar. yoksa marcao olayi, veya takim icinde, hocasiyla vs bir problem oldugunu hissetmiyorum.

    isin oyun tarafina gelirsek de yine buyuk bir dezavantaj var. malesef oyle kisir bir hucum yonumuz var ki, gol atmak icin kerem'in ve morutan'in ayagina bakiyoruz sadece. yan top katkisi sifira yakin, beklerden hucum katkisi cok sinirli, kulubeden katki cok sinirli, uzaktan sut kabiliyeti takimda cok cok az, frikik hic yok. ortasahadaki taylan ve berkan oyunun hucum yonunde abartmiyorum hic yoklar. zaten sezon basindan beri attigimiz gol sayisi az, bunlar da ciddi rakip hatalariyla veya kerem/morutan'in kisisel becerileriyle geldi. ama bu 2 oyuncu da boyle kisir bir takimdaki tek hucum alternatifi, ayagina bakilacak topcu olmaktan uzaklar, hem tecrube olarak, hem de yetenek olarak. takimda boyle bir rolu hakikaten world class yetenekte oyuncun varsa verirsin, ama biz gidip 21-22 yasindaki bu oyunculara veriyoruz, haliyle de asiri zorlaniyorlar, tutuk olduklari gunlerde de elestiri yiyorlar, yiyecekler. bu ciddi bir dezavantaj ve malesef oyuncularin pek yapacak bir seyi yok, hoca baska careler uretmedikce. uzerlerindeki bu baski bir tik azalsa, yeteneklerini daha iyi sergilerler, yardimci rolde mac kazandiracak isleri yapmaya daha cok devam ederler, bence. zira yildiz degiller, ispat etmeleri gereken cok sey var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın