• 334
    bizim adımıza büyük bir utancın yaşandığı maçtır. maç sonu yazacaklarımı maç bitmeden yazıyorum çünkü ne futbolcuların ne de kulübede teknik direktör olarak kelimenin tam anlamıyla "oturan" kişinin bu taraftarın değil 90 dakikasını 1 dakikasını bile hak ettiğine inanmıyorum.

    bu maç özelinde konuşulacak fazla bir şey yok çünkü yıllardır teknik ekip tarafından halının altına süpürülen sorunların yansımasını yaşadığımız maçlardan sadece biri. ben yine de birkaç noktaya dikkat çekmek istiyorum. bir önceki maç * galatasaray futbol takımı tam olarak 13 korner kullanmış. bu köşe vuruşlarının her birinde devasa stoperlerini rakip ceza sahaya sokan bir galatasaray futbol takımından bahsediyorum. hangi köşe vuruşunda tehlike yaratabildik? 22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçında da aynı saçmalık devam ediyor. mostafa mohamed ahmed gibi hava toplarında etkili bir santrforun var, victor nelsson gibi devasa bir stoperin var ama sen bu adamları asla duran toplarda pozisyona sokamıyorsun. galatasaray, fatih terim geldiğinden beri asla ama asla duran toplarda etkili olamadı. halının altına süpürülen bir sorun. fatih terim bu sorunu çözmek adına herhangi bir girişimde bulundu mu merak ediyorum. peki ya onunla birlikte para alan teknik heyet bir girişimde bulundu mu?

    son 2 haftanın belki de en çok tartışılan ismi deandre yedlin. şimdi bu konuda ben ıslıklanması gerekenin deandre yedlin olduğunu düşünmüyorum. asıl ıslıklanması gereken fatih terim ve bu saatten sonra ona destek veren yönetim dahil herkestir. deandre yedlin, ocak ayında ingiltere'den getirildi. bu adam bu takıma ilk 11 oyuncusu olmak üzere geldi. martin linnes'in vasat performansı, şener özbayraklı'nın istikrarsızlığı, omar elabdellaoui'nin talihsiz sakatlığı derken deandre yedlin sağ kanattaki problemi çözmek adına getirildi. genç bir adam da değil. 28 yaşında, sayısız maça çıkmış. avrupa'nın en büyük liginde yıllarca oynamış. milli takımda sayısız maça çıkmış. kısacası, bu adamın ne olduğu belli. kesinlikle bir deneme transferi değil. kısa bir gözlemle bu adamın tüm özelliklerini çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz. peki sonuç ne oldu? 2,5 yıllık sözleşme yaptıktan 6 ay sonra "biz bunu beğenmedik." edasıyla göndermeye çalıştınız. bu süreç de herkesin önünde yaşandı. transfer sezonunun sonunda gönderebildiniz mi? hayır. şimdi ne mi yaşıyoruz? geldikten 6 ay sonra gönderilmeye çalışılan ve gönderilemeyen bir adamın ayağına top oynaması için bakıyoruz. bu adam neden oynasın ki? fatih terim'in bile galatasaray'ın çıkarlarını düşünerek davranmadığı yerde neden yedlin'in böyle davranmasını bekleyelim? bu nedenle asıl ıslıklanması gereken fatih terim'dir benim gözümde. halı altına süpürülen bir sorun daha.

    taktik bölümüne girmek bile istemiyorum çünkü ortada futbol adına hiçbir şey yok. gördüğüm tek hareket sofiane feghouli'nin orta sahaya gelip deliler gibi top isteyip aldığı topları da bir bir harcamasıydı. oyun kurulumunda kaleci ve 2 stoper arasında top çevirmenin pas oyunu olmadığını fatih terim ne zaman anlayacak acaba? topu ayağına alan oyuncu kafasına göre bir şeyler yaptı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın