resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 2925
    hücum varyasyonları bir elin parmağını geçtim direkt olmayan bir takımda topla buluşması istenen santrforumuz. adam gelen topu indiriyor mu indiriyor, ayağına atıyor mu arkadaşının aldığı topu atıyor, pres yapıyor mu yapıyor. ha ben lukaku istiyorum kardeşim diyorsanız buyurun çıkarın cebinizden bir yüz milyon alalım. fatih hoca istiyorsa gidin alın ama maalesef öyle adamları alamıyor kulüplerin %99u. orta saha gibi konumlanmasını, sürekli pas istasyonu olmasını bekliyorsanız o zaman halil ile devam edin. fakat halil ile bu kadar fazla pozisyona girmeniz mümkün değil. halil’i ben çok izledim. hiçbir zaman muhammed veya digne gibi ceza sahası içerisinde goller sıralayan bir adam değildi. bunun sebebi gol vuruşlarında sıkıntı yaşadığı için değil. ceza sahasında gol sezgileri saydığım isimlerin yarısı kadar olmadığı ve sahada konumlanışından dolayı.

    siz topu ceza sahasına taşısın diye futbolcuların ayağına bakarsanız doğru düzgün pozisyon bulamazsınız. eskisi gibi değil çünkü artık. hücum seti çizmemişseniz, belirli bir şablonunuz yok ise pozisyona 24 saat oynasanız da giremezsiniz. bizim rahat şutumuz var mı kaç maçtır? uzaktan şut çeken yok deniyor. uzaktan şut çeken yok değil. kimse pva gibi önünde 4 tane adam varken vurup da pozisyon yedirtmiyor kalede topçularımızın. siz şut pozisyonu yaratamazsanız futbolcular vurmuyor diyemezsiniz. en güzel gol boş kaleye atılan goldür derler ya bizde hiç olmuyor. nedeni ne? futbolcular mı? hiç sanmıyorum.

    babel, feghouli oynatılıyor diye yıllardır kendimi paralamamın sebebi ne top ezmeleri ne de kaybetmeleri. defansa yardım da değil sebebi. takım eğer ceza sahasında 2 kişiyle konumlanıyor ise, eğer hücumda sorun yaşıyorsak sebeblerinden ikisi de bu arkadaşlardı. o kadar çok çizgiye yapışıyorlar o kadar çok bekleri baltalıyorlar ve o kadar statikler ki takım her yerde eksik yerleşiyor. fakat hala oynatılıyorlar. kaç maça direkt etkileri var merak ediyorum.

    muhammed iyi bir futbolcu. isteyen istediğine inanabilir. fakat eğer bir takımda herkes eleştiriliyorsa o takımda ilk değişecek isim teknik direktördür. takımdaki herkesten iliğine kadar yararlanan kişi teknik direktördür. muhammed şu an günah keçisi. insanlar kafayı kuma gömüp suçlu aramayı sever. çözüm üretmek yerine suçlamak daha kolay gelir. çözüm belli asıl suçlu da belli. muhammed’i istediğiniz kadar yerip değersizleştirebilirsiniz. fakat şu anki durumun analizi bu şekilde. ve denilen hiçbir şey mevut durumu değiştirmeyecek. ayrıca benim önerim opsiyonunu devreye sokmayız tehditlerinden çok hücum setleri çizmek ve iki tarafın da mutlu olması. kaldı ki mustafa için opsiyon çok da bir anlam ifade etmiyor. fransa’dan talipleri var 10 milyon veriyorlar ise bu denklemde kaybeden yalnızca galatasaray olur zaten. o yüzden anlamsız bir tehdit.
App Store'dan indirin Google Play'den alın