resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Gaziantep FK
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1077
    sparta rotterdam'da parlayıp ingiltere'nin forvet fabrikası olan brentford'a transfer olan ve takımımıza 2. kez opsiyon olmadan gelen forvet oyuncusu. opsiyon koyulamamasının sebebi tamamen brentford'un isteğiyle. brentford son yıllarda ollie watkins ve neal maupay gibi isimleri parlatıp yüksek fiyatlara premier lige gönderdi. son 5 yılda en pahalı satışlarının 4'ü santrafor ve 2'si kanat oyuncuları. yani hücum hattını iyi parlatan ve iyi seçen bir kulüp. brentford bizim bu sene başladığımız işi senelerdir yapıp ekmeğini yiyor anlayacağınız.

    halil'e gelirsek... halil brentford'un beklentilerinden biri. neden ingiltere'de kalmadı yada gol-asist sayıları üzerinden tartışmayı geçiyorum. yoksa olay hagi neden ispanya'da kalmadı yada diagne 30 gol atmasına rağmen istenmediye gelir. bunlar bana göre geçerli noktalar değil. halil'in bir seviye atlaması lazım. halil, bir seviye daha atlarsa bu skillseti ile en az 20 milyon € edecek bir oyuncu. brentford da bunu düşünüyor zaten. premier ligden bir kulüp isterse zaten onlardan istenen bonservis diğer kulüplere göre %50 fazla oluyor.

    halil'i brentford hiç oynatmadan neredeyse üzerinden 20-30 milyon € kazanmayı planlıyor. bizim oynatmamız bunu sağlayacak. oynatmazsak da brentford'un bize satmak gibi bir mecburiyeti yok. şu ucuz milliyetçilik sömürüsü yapan tayfa yüzünden bizim halil gibi kaliteli yerli oyunculara ihtiyacımız var. umarım burak elmas yönetimi çok geç olmadan bu sıkıntıyı çözer.

    not: algının aksine halil kötü bir bitirici değil. 3-4 senedir oyuncuyu takip ettiğim için rahatlıkla söyleyebilirim. geçen sene 3 gol 2 asist yapmış 7-8 maç oynadı sayılır. kaçırdığı bir pozisyon için kötü bitirici denilmesi kendisine büyük haksızlıktır. hem forvet bu kaçırır deyip hem kaçırınca tepki göstermeyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın