• 2871
    ideal olan ama on bir tane olmayan oluşacak as takım oyuncularıdır. bence ideal on bir değil ideal 22 denilmeli. çünkü bu oyuncuların direkt alternatiflerine en az as oyuncular kadar ihtiyacımız var.

    kalede muslera kesin, kendisini yabancı sınırında dahi kesebilecek kaleci yok hem de şu formuna rağmen.

    defans hattı hareketli geçecek bence. nelsson ve marcao ideal tandemimiz. zaman zaman yerli oyuncu çıkarıp yabancı sokmak için nelsson/alpaslan değişikliği göreceğimizi düşünüyorum. yine bu değişiklik sol bekte yeri garanti aanholt/ömer arasında da olabilir. sağ bek boey'i pamuklara sararak taşımalıyız çünkü ömer kadar bile yedeği yok.

    orta saha en çok soru işareti bulunduran ve bu entry yazılırken eksik bulduğum alan. bir kere taylan garanti. takımı onun etrafına kuruyoruz yani tahtaya ilk yazılan isim. sonra maça göre sol içte berkan ve emre kılınç arasında tercihte bulunacağız. sağ iç gedson gelmezse cicaldau'ya emanet. gedson gelirse cicaldau, oyun kurucu rolünde taylan ile forma rekabetine girecek. aytaç yine mücadele gerektiren maçlarda rahatça saha atılabilecek bir oyuncu. feghouli gitmediği için ana göre oyuna girecek yada ilk 11 başlayacaktır, bir sene sıkacağız dişimizi. atalay babacan'ın artık bu takımda süre alabileceğini düşünüyorum.

    kanatlarda kafamız çok rahat. kerem aktürkoğlu gibi bir superstara* sahibiz. kerem defansa katkının önemini öğrenmesi gerekiyor. kerem ile ilgili bir diğer şüphem acaba fizik kalitesi çift yönlü oyunu 90 dk boyunca kaldıramıyor mu? neyse ki orada barış alper yılmaz seçeneğimiz var. iki oyuncuyu karşılaştırmak gerekirse kapılı kapıyı açarken kerem maymuncuk ise barış levyedir. arda ise maçı öldürmemiz gereken anlarda işe yarayabilecek bir oyuncu. sağ kanatta bir diğer maymuncuk gibi oyuncumuz morutan var. skoru aldığımız ve korumamız gereken maçlarda morutan'ı çıkarıp alabileceğimiz bir oğulcan var. yunus'un kiralanmasını, babel'in gitmesini bekliyorum.

    forvet en karışık bölgemiz. son zamanlarda formunu zirveye çıkaran ve bir golcüden ziyade bir takım oyuncusuna dönüşen çok faydalı bir diagne var. diagne'nin bu sene yaptığını geçen sene çok daha iyi yapan bir halil dervişoğlu var. en son menajer doldurmalarıyla kariyerini yakmak isteyen yetenekli ve kendine bakmayan mohamed mostafa var. mohamed'i kaybetmek istemiyoruz çünkü para edecek bir oyuncu; halil ondan daha faydalı ama bizim değil; diagne hem bizim ve hem faydalı aynı zamanda mohamed'den iyi golcü ancak güvenilir değil. hoca kimi çıkarırsa oki doki deyip geçeceğim bu sene.

    takımdaki çoğu futbolcudan ümitliyim. hem baskılı hem dominant hem de hızlı bir takım oluşturduk. sadece birbirlerine alışmaya ve potansiyellerine ulaşmak için çok çalışmaya ihtiyaçları var. mevcut takımda iki eksik görüyorum: biri tecrübeli ve yüksek profilli ilk on birin değişilmez bir parçası olacak yıldız bir futbolcu. 96-01 arasındaki hagi gibi. ikincisi geçişlerde top kapıp yaptığı ters paslar ile rakip yerleşimi bozacak tempolu bir futbolcu yani gedson. ilkini taylan'ın ayrılma durumunda alınacağını düşünüyorum ama ikincisi puzzle'ın eksik parçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın