• 28
    eufa avrupa ligi 2021-2022 sezonu için listeler 2 eylül'ü 3 eylül'e bağlayan gece türkiye yerel saati ile 01.00 e kadar teslim edilecek.

    yazılacak a ve b listeleri ile ilgili kurallar şu ana kadar çok konuşulmadı ama sanırım bu geceden itibaren çokça konuşulacaktır çünkü bazı isimler liste kuralları nedeniyle mecburen liste dışı kalacak. örneğin fatih öztürk ilgili kurallar nedeniyle eleme turlarında yazılamamıştı.

    öncelikle katılacak takımlar maksimum 25 kişilik a listesi teslim edecekler.

    bu listenin 17 oyuncusu "free players" şeklinde tarif edilen, yabancı futbolcularımız ve 15 ila 21 yaş arası altyapıları yabancı ülkelerde olan yerli futbolcularımızı içeriyor. yani tıpkı fatih öztürk örneğinde olduğu gibi uefa bu oyuncularımızı yabancı statüsünde kabul ediyor.

    yapılması muhtemel yabancı orta saha transferi ile 14 yabancının yazılacağını varsayarsak ilgili 17 free players kontenjanı için, altyapısı yurtdışında olan oyuncularımızdan yalnızca 3 ünü yazabiliyoruz

    takımımızda bu durumda olan
    -alpaslan öztürk
    -ömer bayram
    -berkan kutlu
    -emre akbaba
    -fatih öztürk
    -halil dervişoğlu var.

    bu durumda şahsi tahminim emre akbaba, fatih öztürk ve alpaslan öztürk liste dışı kalacaktır.

    geri kalan 8 yerli futbolcu ise locally trained olarak gruplanmış durumda. locally trained dan kasıt altyapısı türkiye'de olan, 15 ila 21 yaşları arası en az 36 ay türkiye'de oynamış olan futbolcular. ama burada bitmiyor. bu 8 futbolcunun en az 4 ünün kulüp altyapısından olması gerekiyor. eğer 4 oyuncu yazamazsanız örneğin bizim takımımızda bu şartı sağlayan 2000 ve öncesi doğumlu arda turan ve ismail çipe var. sadece 2 sini yazarsanız a listeniz 25 yerine 23'e düşüyor. burdaki eksikliği b listesine yazacağımız 1 ocak 2000 ve sonrası doğumlu altyapı oyuncularımızla doldurabiliriz.

    locally trained olarak tanımlanmış 8 oyuncunun 4 ünün ise association trained yani altyapısını türkiyede almış (15-21 yaş arası 36 ay) oyuncular olması gerekiyor. takımımızda bu durumda

    -taylan antalyalı
    -aytaç kara
    -kerem aktürkoğlu
    -emre kılınç
    -oğulcan çağlayan (lisansı çıkarsa) var.

    yerli bir yedek kaleci transferi söz konusu olursa örneğin irfan can eğribayat, bu 6 futbolcunun da ancak 4 ünü yazabileceğiz. yani olursa yeni transfer ve aytaç kara, lisans çıkarsa oğulcan çağlayan'dan 2 si yine liste dışı kalacak.

    gelen, giden transferler vs son 32-33 saat bakalım nasıl bir liste çıkacak?

    https://documents.uefa.com/...-Player-lists-Online
App Store'dan indirin Google Play'den alın