resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 2810
    2021 - 2022 yaz transfer döneminin avrupa için son gününde yılan hikayesine dönen bir süreç yaşamış futbolcu.

    adam gitti, anlaştı, kontrollerden geçti. ancak bizim kiraladığımız zamalek kulübünün teklifi kabul etmemesi nedeni ile geri dönmek zorunda kaldı. zamalek neden kabul etmedi? çünkü biz opsiyon olan 4 milyon doları kendilerine "taksitle" ödemeyi istemişiz. söylenen bu. adamlar da doğal olarak zıpladı.

    bizim neden yaptığımızı kısmen anlayabiliyorum çünkü mami ilk yıl kiralık olacak sonraki sezon için opsiyon devreye girecekti, teklif (en azından söylendiği kısmı ile) buydu. biz de parayı fransızlardan almadan mısırlılara ödemek istemedik. ancak zamalek'in kabul etmemesini de anlıyorum, adamlar o opsiyonun net kullanılmasını bekliyorlardı.

    sonuç olarak kaldı. peki ne katkı sağlayabilir bize?

    dün gelen haberlerden birisi de fatih terim ile çalışmak istemediği için gitmek istemesiydi mami'nin. bunun nedenini de anlayabiliyorum, ben mami'nin yerinde olsam ben de gitmek isterdim, yalan yok. senin yaptığın iş, oyun tarzın, uyduğun sistem belli. karşılığında hocanın senden bekledikleri belli, yapamazsın istediklerini çünkü o eğitimi mısır'da almamışsın. burada alıyor musun, muamma.

    bu ne bileyim işte net bir ceza sahası golcüsü adı aklıma gelmiyor şu anda ama öyle bir oyuncudan roberto firmino gibi geri kaçıp alan arayacak, oyun kurulumuna yardımcı olacak golden çok takımı oynatmayı düşünecek bir sahte 9 numara olmasını beklemek. olmaz, bu adamın oyun tarzı bu değil. hiç olmadı, hiç de olmayacak. neden bekliyoruz bu oyunu oynamasını anlamıyorum.

    dün transfer söylentisi ilk duyulduğunda "pası takım yapsın mami takımda kalsın" yazmıştım. görüşüm net. ceza sahası içerisinde kendisi kadar net bir bitirici alalım desek radamel falcao'da yaşadığımızı yaşıyoruz. diğer türlüsüne (böyle bir ceza sahası golcüsünü avrupa'dan 25 yaşında falan almak) paramız yeter mi?

    aklıma gelen en net olay terim'in 3. gelişinde arda bırakıp gittikten sonra eldeki oyuncu grubu ile asimetrik 4-4-2'ye dönerek tamamen farklı bir sistemle şampiyonluğu alışı. elimizde oyuncu grubuna göre sistemi en net kurabilecek teknik adamlardan birisi var, oyuncuyu kazanmak için sistemi değiştirmiyor. yahu 11 kişinin (ciddi ciddi 11 kişinin kaleci dahil) pas oyununa katkı sunmasını bekliyorsun hocam anlıyorum seni ama elindeki mami bu sistemin dışında bir oyuncu ve belki de asla olamayacak.

    bilmiyorum bu dakikadan sonra kendisini galatasaray forması ile oynarken görür müyüz, görsek ne katkı alırız.

    ancak görüşüm şu konuda net, mami bu takımdaki halen en yetenekli golcü, halen en önemli potansiyellerden birisi ve halen takımın 1. sıradaki forveti olmalı. biz şu anda 3. belki (ali yavuz kalırsa) 4. forveti seviyesine düşürdük.

    hani gelen yeni transferlerle ilgili "beklentilerinizi ayarlayın, oyuncuya yük yüklemeyin" diyoruz ya, belki mami için de teknik heyetin beklentilerini ayarlaması gerek biraz daha.

    sonumuz hayrolsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın