resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 881
    takımımıza kesinlikle katılması şart olmayan, ama katılırsa çoooook güzel elimizi rahatlatacak bir oyuncu. kendisini beğeniyor ve gelişime açık olduğunu düşünüyorum. mohammed ile olan irtibatına da şöyle değineceğim:

    mohammed, galatasaray'ın kadrosuna yerleşmeli, uzun yıllar as forveti olmalı. ilk geldiği günde izlettiği forvet kendini geliştirirse, taraftar olarak has forvete olan arzumuz giderilir. bununla birlikte, mohammed istanbul gecelerine alışınca suyunu bırakmış deniyor. bu sezon şu ana kadarki maçlarda bekleneni veremediğine katılıyorum, ama bir diagne kadar da beslenmedi bence. formunu yükseltirse, gol dışında oyun içi etkinliğinde avantaj sağlayacak bir adam ama şu sıra diagne ile girdiği savaşı kaybetmiş ve kendini salmış bir görüntü içerisinde.

    peki halil ne katar? diagne'nin saç baş yolduğu, mohammed'in gömüldüğü, falcao'nun ise perili köşk tatili yaptığı ortamda farklı bir düzen hücumu imkanı verir. çok golcü olmasa da, düzgün al-ver yapabilir, çalımla adam geçebilir, olmayan yerden pozisyon yaratabilir. morutan, kerem, barış alper, cicaldau gibi isimlerle -bir uyum yakalanırsa- çok ince işler yapabilirler.

    tüm bunları geçtim; maçın gidişatına göre, kanatlardan birine halil'i kaydırıp orada yararlanabilirsin. velev ki kerem yoruldu, barış alper kötü oynadı vb., sana kanat için yabancı oyuna almak istediğin için oyuncuların mevkilerinde oynama yapmak ya da soldan yüklenmek üzere elde adam kalmadığı için yetenek sorunlu ya da yavaş oyuncular almak yerine halil'den medet umarsın.

    ama halil'i aldıktan sonra, ön tarafın sürekli deplase olmasını sağlamak önemli. bir bakacaksın halil solda, barış alper içeri girmiş, kerem seken topu tamamlamak üzere forveti ikilemiş, açığa boey yerleşmiş, dönen topu arkada toplamak üzere cicaldau-morutan var; bir bakmışsın, halil sağdan içeri giriyor diğerleri içerde, ya da atak olgunlaştırırken kıpır kıpırlar falan. yani diğer transferlerde olduğu gibi, halil transferini olabileceğinden daha da mantıklı kılacak sistemi de işletmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın