• 27
    pilot olmuş yazar, yolu açık olsun.

    kendisi vesilesiyle sözlük hakkında birkaç küçük sitemde bulunmak istiyorum.

    fatih terimci( bu tabir hiç hoş değil ancak son zamanlarda sözlük bir şekilde kamplaştı) yazarların bu burnu havada tavırları artık komik gelmeye başladı.

    bakın sözlük kalitesizleşti, ekşi'ye, twitter'a döndü, yıllardır buradayız ama artık sözlük okunmuyor falan diyen yazarların alayı fatih terimci yazarlar. yahu sevgili yazarlar, sizin kalitesizleşmeden kastınız fatih terim'e her gün laf edilmesi hususu mu? şimdi böyle diyince de o yazılanlar eleştiri falan değil yoksa eleştiri olsa bizler tabii ki eleştiriye açığız diyorlar. değerli yazarlar nedense kendilerinin entrylerin eleştiri olup olmadığı noktasında nihai karar merciinde bulunduklarını düşünüyorlar galiba.

    ben kesinlikle ft'ye yapılan eleştiriler çok düzgün, safsatasız, mantık kurallarına uygun gibi bir iddiada bulunmuyorum ki zaten bu standartları taşıması zorunlu mu ki? o zaman entryler de genel mânâda zırva gelebilir kişilere, herkes beğenmediği entryi bu fikir değil safsata deyip sildirsin, silinmesini istesin.

    bir diğer husus da şu, gene terimci olan değerli yazarlarımız hep sözlüğü terk etmekten bahsediyorlar. yahu olabilir mi böyle bir şey, küstüm gidiyorum mu demek yani olay. yani tabii ki isteyen gidebilir de ne olacak yani gidince, burada ft övülmeye mi başlayacak, yoksa takım iyi oynamaya mı başlayacak?

    ve nihayet değinmek istediğim husus gene bu kıymetli yazarlarımız ne zaman hoşlarına gitmeyen entry görseler başkalarını galatasaraylı olmamakla itham ediyorlar. esasen bu konu hakkında konuşmak bile saçma. tamamen terim'e laf söylenmesi üzerine başlıyor her şey, terim'e laf söyleniyorsa sözlük kötü vasfını elde ediyor, sözlüğün bozulduğundan bahsolunuyor, truvalar geldi deniyor ve en son biz de pilot olacağız gibi entryler hep bu yazarlardan geliyor.

    tamam seviyorsunuz hocayı ki zaten hocayı sevmeyen çok az kişi vardır, ama bırakın da hocayı eleştirmek isteyen eleştirsin. terim değil de başka biri olsa şunun on misli saldırılırdı her gün, bırakın iki sezonu 10 hafta durdurmazlardı o mevkide.

    yapmayın allah için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın