• 43
    bazen halı sahada bazen toprak sahada bazen de bildiğiniz asfalt yolda top oynayan çocukları görünce durup izlemeye başlarım. özellikle küçük çocukların yetenek seviyesini anlamak için en basit yol topu nasıl kontrol ettiği, nasıl dokunduğudur. futbolcudan anlamanın kısa yoludur yani.

    bazen havadan gelen topu durdurmak bazen de önüne doğru almak için topa yapılan ilk hamle çok önemli. bunu elbette marcelo gibi yapmak için doğal yetenek gerekiyor. bunun dışında profesyonel ligde top oynayan futbolcunun topu 5 metre önüne genişleterek alması kabul edilemez.

    bunu en azından top kaybı yaşamayacak seviyeye getirmek ise bence kolay. bir hucum bir de savunma oyuncusu seçip havadan ve yerden top gönderip oyuncuya dar alanda kontrol antrenmanı yaptırmak gerek. düzenli olarak bunu çalışan bir futbolcunun tıngır mıngır gelen topu 5 metre önüne almayacağını düşünüyorum.

    özellikle alt yaş gruplarında kanat, bek hatta forvet oyuncularımız topu alırken sadece hız ve çevikliklerini kullanmayı düşünerek topu ileriye atmaya alıştıkları için profesyonel seviyede bu alışkanlıklar zorluk çıkartıyor. o nedenle bu işi yeteneğe bırakmadan doğru eğitimi vermek de çok önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın