resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 2540
    (bkz: 29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçı)

    https://twitter.com/.../1432044384825061378

    --- alıntı ---

    diagne kaçıyor, kaçırıyor. mostafa kaçamıyor, kaçıramıyor. 2. yarı paşa stoperleri 20 metre daha önde oynadı. gs'ı kendi sahasına ittiler. diagne'nin yorgun hali bile daha iyiydi mostafa'dan.

    gs kendi eliyle paşa'ya verdi maçı.

    --- alıntı ---

    mostafa mohamed'in performansı hakkında çok doğru bir tespitte bulunmuş sinan yılmaz. bu takımın ileri ucunda 2 senedir falcao oynadı, babel oynadı, diagne oynadı, oğulcan oynadı, halil oynadı, emre akbaba bile oynadı. hepsinden de bir şekilde verim aldık. hepsi de bağlantı oyununa katkı sağladı. hepsi de baskı yememizi engelleyecek işleri yaptı. hatta hepsi de bunların üstüne skor katkısı da sağladı.

    hal böyleyken mohamed'in halen bu kadar savunulmasını anlamıyorum. fırtına gibi giriş yaptığı şubat ayından sonra çıktığı maçlarda da sadece 3 golü var ki o gollerin de 1'i kaçırdığı penaltının tekrarlatılması sonucu geldi. suçu takımın forvete top getirememesine de atabileceğimizi düşünmüyorum. geçtiğimiz mart'tan beri forvette değerlendirdiğimiz diğer 3 oyuncumuz olan falcao, diagne ve halil hem bağlantı oyununu hakkını vererek oynadılar, hem alan boşalttılar, hem pozisyonlara girdiler, hem de takım arkadaşlarını pozisyonlara soktular. mohamed ise geçtiğimiz sezon mart ayının başından beri bunların hepsini nadiren yaptı.

    mohamed'den ümidimi halen kesmiş değilim, zaten iyi bir kumaşı olduğu da belli. ancak kendisinin bize bugün izlettiği performans devam edemez. halil de gelirse diagne'nin de bu performansıyla 3. forvetliğe düşecek ve işler onun için daha da sıkıntılı olacaktır.

    bu arada hoca da mohamed'in performansı konusunda eleştiriyi hak ediyor. öncelikle 2 sene boyunca izlediğimiz bir oyuncuyu bağlantı oyununu öğrenirse çok sağlam bir komple forvet olur diye aldık. ancak mohamed şu 6 ayda ileriye gideceğine geriye gitti. oyununa hiçbir yeni silah ekleyemedi. bu hocaya ve ekibine yazar. bir ikinci konu da hocanın mohamed'e kaçırdığı gollerden sonra bağırıp çağırması. mohamed gol kaçırdığı için değil, oyunun diğer bölümlerinde katkı vermediği için eleştiriyi hak ediyor. oyuncu gol kaçırdı diye bu kadar eleştirmek oyuncunun moralini olumsuz etkilemekten başka hiçbir işe yaramaz. hoca bu konudaki tutumunu değiştirmeli. mohamed gol kaçırdığı için değil, sahadaki asli görevlerini yerine getirmediği için azarlanmalı. sahte 9 oynayan emre akbaba kadar bile bağlantı oyuncusu olamamak da en ağır eleştirileri hak ediyor.

    mohamed umarım bir an önce kendisini toplar ve bu günleri bize unutturur. potansiyeli çok yüksek ama yapmadıkları/yapamadıkları günümüz futbolunda kendisini çok ciddi şekilde limitliyor. umarım aşması gereken eşiği aşar ve hem kendi mutlu olur, hem de bizi mutlu eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın